A tanároknak is diákkedvezményt ad a két nevet bejelentő SZIN

Első körben két nagy nemzetközi névvel rukkolt elő a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napok. A bejelentéssel egy gesztus értékű akciót is hirdettek: év végéig a tavalyi áron dobják piacra a diákbérleteket és ezzel a kedvezménnyel ezúttal a tanárok is élhetnek – közölték a szervezők a Szegederrel.

Két nemzetközi nevet jelentett be egyelőre a Szegedi Ifjúsági Napok, a fesztiválévad nyárzáró eseménye. Jövőre a Tisza-parti városba érkezik majd a nemzetközi zenei életbe 2016-ban hatalmas sikerrel berobbanó Lukas Graham zenekar. Hét platinalemezt érő és három Grammy-jelölt 7 Years című slágerüket mára világszerte több mint 3 milliárdszor streameltek.

A debütalbumot teltházas koncertek követték szerte a világban, a kritikusok elismerően nyilatkoztak a bandáról, mások mellett a The New York Times, a Rolling Stone és a Billboard hasábjain. Felléptek a Grammy Awards és az MTV Video Music Awards díjátadóján is, ahol a Legjobb új előadó kategóriában is jelölték őket. Legfrissebb albumuk idén érkezik, amit itthon először a SZIN-en hallhatunk élőben.

Timmy Trumpet még nem járt a SZIN-en, de jövőre ez is teljesül. Az ausztrál house DJ-producer, akinek egyik ismertetőjegye a live set közben gyakran előbukkanó trombitája, megunhatatlan a hazai közönség számára – írja közleményében a Szegedi Ifjúsági Napok. A trombitazsonglőr az egyik legrobbanékonyabb előadó” napjaink zenei szcénájában.

A végtelenül laza és barátságos srác – akit erős szál köt ma már Magyarországhoz – ezúttal a SZIN közönségét igyekszik meghódítani – ugyanis ő az egyik bejelentett külföldi fellépő az első kettő közül.

Az amúgy is az egyik legzsebbarátabb hazai fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői úgy döntöttek, hogy jövő évre nem csak a diákoknak nyújtanak kedvezményes lehetőséget bejutni a rendezvényre, de a tanároknak is igyekeznek segíteni ebben.

„Egy gesztus értékű akcióval szeretnénk kifejezni együttérzésünket az “oktatás kulcsszereplőivel” – közölte Kolonics Erika, a SZIN főszervezője. „Eszerint mostantól – az év végéig – a tavalyi áron hirdetjük meg a diákbérletet és ezzel az engedménnyel immár a tanárok is élhetnek” – tette hozzá a közlemény szerint.

2022-es SZIN legjobb pillanatai sűrítve ide kattintva, míg minden további információ a 2023-as fesztiválról pedig ide kattintva elérhető. A SZIN jövőre augusztus 23–26 között jelentkezik, a megszokott helyszínen, az Újszegedi Partfürdőn.