A harmadik hídról lesz közmeghallgatás a jövő héten, bárki kérdezhet róla a Városházán

A jogszabályok értelmében minden évben legalább egy alkalommal kötelező közmeghallgatást tartania az önkormányzatnak, ahol a város lakói közvetlenül a polgármesternek vagy az alpolgármesternek mondhatják el észrevételeiket. Tavaly ilyen volt az, amikor a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építéséről volt diskuráció, melyet a hetekben kezdtek kivitelezni.

Idén a harmadik Tisza-hídról lesz közmeghallgatás, hogy még a tervezés első szakaszában megismerhesse a közvélemény a fejlesztés irányát. A hídról legutóbb itt írtunk. A Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester által még októberben a közgyűlés elé terjesztettjavaslat szerint „reális közelségbe került” a projekt megvalósulása.

A Szegeder számára is megküldött meghívójában azt írja az önkormányzat, hogy

a város közgyűlése közmeghallgatást tart november 23-án, szerdán 17 órai kezdettel.

A helyszín a Széchenyi téri Városháza házasságkötő terme lesz. A napirendi pontokról annyit írtak, hogy először a város jegyzője által előterjesztett igazgatási szünetről, vagyis a téli bezárásokról fognak beszélni, majd ezután következik a harmadik híd, mint téma. Erről először Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, majd Németh Tamás, az előzetes terveket is készítő FŐMTERV Zrt. irodavezetője fog előadást tartani.

Mindezek után lehetősége lesz arra a jelenlévőknek, hogy az új déli Tisza-híddal kapcsolatos észrevételeiket megtegyék az előadásokon látottak, vagy hallottak alapján, illetve később rákérdezzenek arra, ami nem volt egyértelmű, vagy nem lett megemlítve, megválaszolva, vagy akár javaslatot is tegyenek.