Péntek délután indul Szeged eddigi legnagyobb óriáskereke a Dóm téren

Az önkormányzati Szegedi Városkép és Piac Kft. által szervezett Szegedi Karácsonyi Hetek nevű programsorozat közösségi oldalán osztották meg a hírt, hogy péntek délután 14 órakor indul el a Dóm téren az 50 méter magas, zárt kabinos óriáskerék, melyet ezúttal Tatabányáról hoztak a szegedi karácsonyra.

Mint azt még korábban írtuk, maga a karácsonyi programsorozat november 25-én indul és egészen december 24-ig tart. Az óriáskerékről is beszámoltunk már, legutóbb akkor, amikor megérkeztek a darabjai a Dóm kilátószintjének 46 méteres magasságát is legyőző szerkezetnek. A tervezett indulás ekkor még november 2-e volt, ami némileg késett.

Mostanra vált csak biztossá az indulás, mely tehát péntek 14 óra. Ennek apropóján nyereményjátékot is hirdettek, mely szerint egy Facebookos ismerősünk megjelölésével az eredeti poszt alatt nevezhetünk az 1–1 kisorsolt belépőre. Ezt többször is eljátszhatjuk és a poszt megosztása sem feltétel. Mindez november 2-tól november 4-én 19 óráig tart majd, a sorsolás is pénteken lesz. A részletes szabályzat itt olvasható.

A szegedi adventi programok, látványosságok, a forralt borok és gasztronómia élmények egyébként idén is három belvárosi helyszínen lesznek majd jelen. Az idei adventi ünnepségsorozat fő helyszíne a Dóm tér lesz (már csak az óriáskerék miatt is), ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok mással várják a kilátogatókat.