Stefanovits Péter tart majd tárlatvezetést saját kiállításán a Reök-palotában

Különleges tárlatvezetést tart Stefanovits Péter Felülnézet című kiállításán a Reök-palotában. A Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész Nátyi Róbert közreműködésével, személyesen mutatja be életműtárlatát az érdeklődőknek november 4-én, pénteken – közölte az intézmény a Szegederrel.

A kultúrpalotában – a korábbi évek hagyományát felidézve – maga az alkotó, Stefanovits Péter vezeti majd körbe Felülnézet című életműtárlatán az érdeklődőket. A hetvenöt éves grafikusművész egy különleges bejárás alkalmával mesél a résztvevőknek kiállított alkotásairól, azok hátteréről, és a két éves munka eredményeképpen október 15-én megnyílt összegző tárlata kulisszatitkairól. Partnere Nátyi Róbert művészettörténész, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja és a REÖK vezető kurátora lesz, aki a kiállítás kurátora is egyszemélyben.

A Felülnézet című kiállítás több, mint százötven alkotása megtölti a REÖK mind a két emeletének kiállítóterét. Az egyedi és sokszorosított grafika hagyományosabb és legkorszerűbb eljárásai is megjelennek a falakon, ahogyan festmények és változatos vegyes technikával készült alkotások egyaránt. Mély értelmű és ironikus, elgondolkodtató és meghökkentő műtárgyak különleges gyűjteménye a Felülnézet, amely az Összművészeti Központ a hazai neoavantgárd nagy alakjait bemutató, összegző tárlatainak sorába illeszkedik – írják a kiállításról.

A november 4-én, pénteken 16 órakor kezdődő program célja nem más, mint a látogató számára merőben új, sokkal közvetlenebb perspektívából bemutatni Stefanovits Péter különleges életművét. Az alkotói tárlatvezetés során művészettörténészi és kiállításrendezői kitekintéssel, egészen különleges hangvételű, személyes megközelítésben tárul fel a művész világa. A bejáráson értékes élménnyel és ismeretekkel gazdagodhatnak a megrögzött művészetkedvelők is és azok is, akik korábban csak távolabbról ismerkedtek a kortárs képzőművészet sokak számára kevésbé közérthetőnek tűnő jelenségeivel.

Az eseményen való részvételhez csupán előzetes regisztráció és kiállítási belépőjegy váltása szükséges. Regisztrálni a  gyakornok@szegediszabadteri.hu címen lehetséges, a belépők megvásárlására pedig a regisztráció visszaigazolását követően, a tárlatvezetés kezdete előtt lesz lehetőség a REÖK Jegyirodájában.

A palota szerdától vasárnapig, 10-től 18 óráig várja látogatóit. Bővebb információ a jegyvásárlással és Stefanovits Péter alkalmi tárlatvezetésével kapcsolatban a REÖK weboldalán olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Stefanovits Péter több mint százötven alkotásából nyílt kiállítás a Reök-palotában

Stefanovits Péter Munkácsy Mihály-díjas grafikus műveiből nyílt kiállítás a szegedi Reök-palotában.