Szeged első önkiszolgáló boltja valójában három nasiautomata egy apró üzletben

Fotó: Bálint András / Szegeder

A Vendo Box boltjában csak a zacskóslevesért és a kávéért tudunk készpénzzel fizetni, ez volt a másik oka annak, hogy nem a 400 forintos dobozos Coca Colára esett a választásunk. A kávé egyébként 300 forint volt és meglepően finom.

Adott a kérdés, hogy kit akar kiszolgálni élelmiszerek terén a Vendo Box szegedi üzlete? Ha a hajnalban valamelyik szórakozóhelyről hazatartó, nassolásra vágyó csapatot, vagy a magányos farkast, akik a hideg éjszakában indul el egy zacskóslevesért, akkor tökéletes a kínálat. Egyáltalán nincsen értelme, mondjuk este 9 óra előtt bemenni az üzletbe, ha csak nem egy gyors kávét akarunk inni, mivel mellette közvetlenül kettő, a belvárosban pedig számtalan üzlet kínálja ugyanezeket a termékeket olcsóbb és nagyobb kínálatban.

A drogériás részt tekintve már más a helyzet. Tudunk venni sebtapaszt, kézfertőtlenítőt, óvszert és tampont is. Ezek közül bármelyikkel kapcsolatban eltudok képzelni olyan szituációt, hogy az éjszaka közepén szükség van rá, és így kifejezetten hiánypótló a bolt ezen kínálata.

Összességében a szlogen, amivel a Vendo Box hirdeti magát, hogy olyan termékeket válogattunk össze, amelyekre valóban szükséged van”, nem teljesül. Életszerűtlen, hogy valaki csokiért vagy gumicukorért, netán üdítőért ugrana be ide úgy, hogy egy méterrel arréb van egy üzlet, ahol ráadásul 200 forinttal olcsóbb is ugyanaz a termék.

Ahogy mi is megírtuk, pár napja harmadik vidéki üzleteként nyitotta meg a Vendo Box a szegedi boltját. Az éjjelnappal nyitvatartó, alkalmazottak nélküli üzlethelyiségben csak automatákból tudunk vásárolni, megnéztük hát, milyen is ez.

Alapvetően a bolt elhelyezése sem valami szerencsés, ugyanis a Tisza Lajos körút 77. szám alatt található üzlet szomszédjában nyílt meg nem is olyan régen a belvárosi Aldi. A másik szomszédjában a CsokiSziget egyik üzlete található, ahol hasonló termékeket lehet kapni, mint a Vendo Box-ban. Igaz, mi nem éjszaka voltunk ott, hanem délután három körül, de egyetlen egy ember sem lépett be az üzletbe ott tartózkodásunk alatt, egy hölgy ugyan benézett, de másdopercek után bátortalanul távozott.

A bolt elrendezése a következő képpen néz ki: ha belépünk, jobb kéz felől kávé- és zacskósleves-automata található, velünk szemben a drogériarágcsálnivaló-automata és az üdítősvizes-automata. Baloldalon egy lyuk van a falban, ami főlé ATM” van írva, de egy kuka van benne. Ami sajnálatos már első látásra, hogy nem lehet készpénzzel fizetni.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder