Egymás kosarából lopkodták az emberek az akciós ventilátort a Dugonics téri Aldi első napján

Csütörtök reggel nyitotta meg kapuit Szeged legújabb Aldi áruháza, a helyszínen volt lufi, tokenes kulcstartó, meg egy pár kályhányi szóróanyag. A megnyitásra a Rádió 88 is kitelepült, és még a Pickkel közös akciót is szervezett az áruház. Ott voltunk, hogy olvasóinknak ne kelljen.

A régi Dugonics téri Tesco helyén nyitott meg az Aldi legújabb áruháza Szegeden, amely az előző helyhez képest teljes mértékben megújult. Cserélták a nyílászárókat, teljesen új a berendezés, és még az áruház apró parkolójában is friss aszfalt várja az autóval érkezőket, amit még a városfejlesztési alpolgármesterünk is örömmel fogadott. A nagy nap alkalmából a bejárat körbe volt díszítve aldis lufikkal, amelyeket egyébként két lépéssel arrébb, az áruházon belül osztogattak is. Ez főleg a gyerekek kedvence volt, de szép számmal vitte mindenki a héliummal töltött ballonokat. Szintén a bejáratnál akciókat bemutató szóróanyagot és kulcstartót is osztogattak, amely amellett, hogy tökéletesen elfér a lakáskulcs mellett a zsebben, még egy bevásárlókocsikhoz használható tokent is tárol.

Az eladók szerint nem múlt el izgalmak nélkül a nyitás, fél 7 előtt ugyanis már kifejezetten nagy sorok tolongtak a bejáratnál, ami az elején okozott is egy kis fennakadást a kiszolgálás folyamatában. A nap elejének másik kiemelkedő eseménye pedig egy álló ventilátornak köszönhető. A meleg nyári napokat kicsit elviselhetőbbé tevő berendezés ugyanis akciósan volt beszerezhető az áruházban, és el is kapkodták az emberek körülbelül másfél óra alatt, utána pedig egy igazi black friday-es akciónapokra emlékeztető fél óra következett, mert

a vásárlók – miután a polcokon már nem találták az említett ventilátort – egymás kosarából kezdték kilopkodni azokat,

mesélte az egyik pénztáros. A vendégek véleményét ettől az apró incidenstől eltekintve viszonylag röviden össze lehet foglalni: mindenki örül, hogy nem maradt áruház nélkül a Dugonics tér. Páran panaszkodtak a hosszú sorokra és a nagy tömegre, de mindenki biztos benne, hogy ez csak a nyitás, és az akciók miatt volt így ma. Ezen kívül egy páran megjegyezték, hogy eddig is az Aldiban vásároltak, és így, hogy nyílt egy a Tesco helyén, már nem is kell kimenni a Szabadkai útra vacsorának valóért.

Az áruház egyébként sem kívül, sem belül nem emlékeztet a korábbi Tescora, az utolsó polcig minden az Aldi sajátja természetesen. Nőtt a bejárható hasznos terület is, ugyanis az eddig dohányboltnak és telefonosnak otthont adó üzletház immár csak az Aldit szolgálja ki, ezáltal bővebb is a választék, és jobban el is lehet férni egymás mellett. Az üzletben minden megtalálható, ami elvárható lenne, van zöldséges pult, húsos, felvágottas és tejtermékes hűtő, külön polcok a pékárunak, és az üdítőknek, tehát egy teljes nagy bevásárlást le lehet vezényelni az áruház falai közt.