Ma 11 órától lezárták a rakpartot a pénteken kezdődő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál miatt

Ma, azaz csütörtök délelőtt 11 órától lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot, hiszen pénteken kezdődik a XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál – írja a Rádió 88. A háromnapos rendezvénynek helyet adó rakpartot hétfőn, a szervezők szerint, reggel 7 óra körül adhatják vissza a közlekedőknek.

Mint korábban megírtuk, a koronavírus miatti két év kényszerszünet után ismét megrendezik a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált. Idén a rendezvény a Tisza mindkét oldalára kiterjed. A tiszai halászlé ünnepe a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén, szeptember 2-től 4-ig kerül megrendezésre a Tisza-parton.

A Tisza szegedi rakpartja ismételten halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivál látogatók találkozóhelyévé válik, de koncertek, gyermekprogramok és kézműves vásár is lesz a Huszár Mátyás rakparton.

Az újszegedi Partfürdőn szeptember 3-án a halfőzők mérik össze tudásukat és mindenki saját maga készíti el bográcsban az általa féltve őrzött receptúra szerint a halászlevet. Az elkészült halászleveket szakmai zsűri fogja véleményezni.