„Védd a fákat, egyél politikust”, írta a rakpartra az MKKP

Nyári passzivistatalálkozó és ötletbörze néven tartott eseményt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szegedi szervezete szerdán kora este. Mint a Facebook-eseményben írták, „a közjó érdekében” szerettek volna alkotni, majd sörözni, mielőtt „a rezsidémon elviszi a sörre való pénzt”.

A Huszár Mátyás rakpartra végül olyan üzenetek kerültek, minthogy „Innen hiányzik egy zebra”, „Az élet szép”, illetve a címben is szereplő „Védd a fákat, egyél politikust”.

A párt szerkesztőségünknek egy rövid közleményt is eljuttatott, ebben arról írnak, hogy „a 2022 augusztusi Szegedi Kétfarkú Klubnap során pozitív üzeneteket, környezetvédelmi és szemetelés elleni figyelemfelkeltő üzeneteket festettek kötetlenül a passzivisták és arra járó érdeklődők a rakpartra. Az este során ingyen sört is osztottunk, az örök élet megvalósítása még folyamatban van. Közösen megszavaztuk, hogy neki állunk megterveztetni a 4. hidat, hiszen a harmadikat már annyira sokszor megígérték, hogy biztosak vagyunk benne, hogy percek kérdése az átadása.”

Ezen üzenetek egyébként egybecsengenek a kormány új fakitermeléses rendeletével, amely ellen csütörtökön tüntettek is Szegeden az LMP szervezésében.