Kezdődik a Tóth Péter-ház felújítása: daruzás és állványozás miatt forgalomkorlátozás lesz hétfőtől

Újabb forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a Szegeden közlekedőknek a következő hetekben – írja a Rádió 88. Ez három helyszínt is érint, és úgy tűnik, hogy a Tóth Péter-ház felújítása is elkezdődik érdemben.

Mától a belvárosi Tóth Péter-ház állványozási és daruzási munkái miatt a Victor Hugo utcát csak egy irányban, az Oskola utcától a Deák Ferenc utca felé használhatják a gépjárművek. A Tóth Péter-ház felújítása kapcsán többször is írtunk cikket, legutóbb arról, hogy már az előkészítési munkálatok zajlottak tavaly december végén, épp a madárürüléket távolították el az épületből.

Folytatódik a termálvízvezeték építése a Bakay Nándor utcában, a Cédrus Liget lakópark oldalában, egészen a Pozsonyi utcáig. Emiatt szeptember végéig szakaszosan lezárják a lakópark melletti forgalmi sávot, csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a többieknek kerülniük kell.

Ezeken túl a Szent Gellért utcában is felújítják a buszmegállókat, a peronokat és szegélyeket, valamint helyreállítják a zöldfelületeket. Amíg a Mars téri megállók el nem készülnek, nem lesz megállóáthelyezés.