Ősztől utazhatunk helyi bérlettel helyközi járaton is Subasára és Sziksósra

Nyilván kampány volt a dorozsmai időközi miatt, de ettől függetlenül egy jó kezdeményezés, hogy hamarosan Subasára és Sziksósra is mehetünk helyi bérlettel a Volánbusz helyközi járatait használva. Így a város legszélén lakók a helyi közösségi közlekedés által nehezen feltárható részeken is kapnak hozzáférést a helyi közlekedéshez anélkül, hogy külön jegyeket kéne venni.

A Szeged.hu szerint ősztől tehát a Volánbusz Bordányi úton közlekedő helyközi járataira szegedi helyi bérlettel is fel lehet szállni majd. A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság mai ülésén jóváhagyta azt a megállapodást, amit Szeged a Technológiai és Ipari Minisztériummal köt azért, hogy ez megvalósuljon.

A városi lap megemlíti, hogy a bizottsági döntésnek köszönhetően Szeged aláírhatja a szakminisztériummal és a Volánbusszal a szerződést, ami december 31-éig lesz érvényben. Szegednek 2 millió 325 ezer forintjába kerül az, hogy a Volánbusz helyközi járataira is felszállhassanak a sziksósiak és a subasaiak.

Nem egyedülálló dolog, hogy úgynevezett tarifaközösség jöjjön létre, hiszen mint írtuk, a tram-train esetében is ez van: zónákra osztották a vonalat, amelyen belül egy bérlettel, illetve jeggyel bármely járművet használhatjuk, vagy átszállhatunk rájuk. Bár eközben megszüntettek párhuzamosnak titulált buszjáratokat.