Patthelyzet a szegedi agóra körül: Orbán Hedvig kinevezését meghosszabbítanák az újabb pályázat elbírálásáig

A kulturális bizottság is megtárgyalta a közgyűlés előtti kötelező előterjesztéseket. Ezen az ülésen volt arról szó, hogy mivel Balázs Csaba családi okokra hivatkozva visszalépett a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói kinevezésétől, így az agóra vezetéséhez a pályázatot így újra ki kell írni, annak eredményéig azonban Orbán Hedvig viszi az intézményt.

Balázs Csaba február 7-én levélben tájékoztatta Botka László polgármestert, hogy családi okok miatt mégsem tudja betölteni a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói posztját, erről itt írtunk bővebben. A jogszabályok szerint ismételt pályázatot kell kiírni a vezetői megbízatásra.

A február 18-i városi közgyűlésen a jogszabályoknak megfelelően ki is írják ezt a közgyűlés a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatói állására, amit a kulturális bizottság javasolt is a Szeged.hu tudósítása szerint. Miután Orbán Hedvig korábbi igazgató megbízatása február 15-én lejárt, valamint Balázs Csaba is visszalépett a február 16-tól érvényes megbízatástól, most úgymond patthelyzet lenne, hiszen vezető nélkül maradna az intézmény.

Ezért a bizottság azt is javasolta a közgyűlésnek, hogy a pályázat elbírálásáig, de legfeljebb június 17-ig a korábbi igazgatót, Orbán Hedviget bízza meg az intézmény vezetésével.