Kisiklott hajnalban a tram-train a Pulz utcánál, de más fennakadások is tarkították ma a szegedi villamosközlekedést

A Mávinform írta meg, hogy hétfőről keddre virradó éjszaka Szegeden, a Pulz utcai kocsiszínnél kisiklott egy utasok nélkül közlekedő vasútvillamos, a siklott jármű akadályozta a forgalmat. Emiatt kedd hajnaltól a vasútvillamosok csak Hódmezővásárhely vasútállomás és Rókus vasútállomás között jártak, a Pulz utca és Szeged vasútállomás között villamospótló villamosok szállították az utasokat.

Végül kora reggel 6-ra befejezték az éjszaka kisiklott jármű műszaki mentését, megindulhatott a forgalom a villamosvonalon. A Hódmezővásárhely vasútállomásról 5:31-kor elindult és a Szeged vasútállomásról 6:38-kor induló vasútvillamosok már a teljes útvonalon közlekedtek, de a szerelvényfordulók miatt a vonalon a reggeli, délelőtti órákban is 10-15 perces késések voltak.

A Pulz utcánál nem ez volt az egyetlen esemény a napokban, nemrég itt szakította le egy tram-train áramszedője a felsővezetéket:

A tram-train vonalán nem ez volt az egyetlen esemény ma sem. Szabó Bálint élőben jelentkezett az Anna-kúti csomópontnál, ahol szintén egy tram-train vesztegelt, feltartva a 2-es villamosokat is. Megemlítette a képviselő, hogy ezúttal senki sem állt keresztbe, illetve nem meghibásodás történt, hanem egy férfi rosszul lett a szerelvényen. Később jöttek a mentők (egyébként sincs messze a mentőállomás) és elszállították az utast, a forgalom ezek után újból megindulhatott.

Az SZKT 3-as, 3F-es, 4-es villamosvonala is pórul járt nemrég: forgalmi zavar – konkrétan a Deák Ferenc Gimnáziumnál egy autót kapott telibe – történt a József Attila sugárútGyevi utca kereszteződésénél írták közösségi oldalukon. Előreláthatólag néhány perces vonali késések voltak várhatóak, azonban mostanra már helyreállt a forgalom, ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a járatok.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Az egyik tram-train leszakította a felsővezetéket az Izabella híd alatt, a másik Algyőnél állt le

A Mávinform folyamatosan frissíti a posztját, mert mindenféle dolgok történtek a tram-train vonalán.