Hivatalos: a Fidesz B. Nagy László helyett Mihálffy Bélát indítja Mihálik Edvin ellen

Mihálffy Béla jelenleg fideszes önkormányzati képviselő Szeged-Kiskundorozsmán. Már hetek óta pletykáltak a mostani személycseréről, de ha csupán azt nézzük, kikkel találkozott az elmúlt hetekben, vagy hónapokban a politikus – Novák Katalin, Szentkirályi Alexandra –, akkor érezhető volt, hogy valami készül.

„A Fidesz szegedi szervezete és választókerületi szervezetei a mai ülésükön egyhangúlag szavaztak bizalmat nekem és kértek fel, hogy a 2022-es országgyűlési választáson én legyek a párt jelöltje a Csongrád-Csanád megye 2. számú választókerületben. Köszönöm a bizalmat! Hajrá Szeged! Hajrá Homokhátság!” – írta a politikus Facebook-oldalán.

Ő egyébként sokkal aktívabb is a közösségi oldalakon, mint B. Nagy, így valószínűleg akartak egy ismertebb arcot Mihálik Edvinnel, az ellenzék közös jelöltjével szemben, aki szintén Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületében, a Homokhátságon indul. Ehhez a körzethez Szeged egy kis szeletét is hozzácsapták, hogy a fideszes fölény érvényesüljön itt is, amit B. Nagy László rendre be is húzott korábban.

Az Átlátszó alapján írtuk meg, hogy Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi képviselője egy 10 milliárdos uniós program keretében a szegényeknek szánt csomagokat osztogatta. Volt azonban egy kis bibi: majd' a dupláját számolták el csomagonként, mint amibe került volna egy nagykerben vásárolva ugyanazt. Ez a téma elő is jött Márki-Zay Péter legutóbbi dorozsmai fórumán, ahol Mihálffy elszámoltatásáról kérdezett egy helybéli.