Először „több száz nő tűnt el” a városból, majd egész Szegednek nyoma veszett a Tények címei szerint

Azzal talán nem mondok újat, hogy a kormánysajtóban országosan megszokott, feldolgozhatatlan mennyiségű cicikontent némileg elkerüli Szegedet, itt ugyanis a helyi megyei lapban a kötelező, szofisztikáltabb tartalmakon túl nem nagyon vannak például a szon.hu magasságát elérő cikkek.

Az utóbbi időszakban azonban többször is Szegedre vetette szemét a Tények híradójának netes portálja, ahol olyan címekkel jöttek le anyagok, hogy az már nem kattintásvadászat, hanem egyenesen mészárlás.

Először még március közepe táján szúrt szemet egy a SzegedMáról szemlézett, a város népességfogyásával foglalkozó cikk az alábbi címmel:

Egyre aggasztóbb a helyzet Szegeden, több száz nő tűnt el rövid időn belül

Itt ugye gondolhatná az olvasó, hogy Szegeden, a bűn városában százával tuszkolják sötét furgonokba a nőket éjjelenként, de a megfejtés ennél sokkal kézenfekvőbb: fogy a népesség, és tavalyról 2024-re a nők száma nagyobb mértékben csökkent, mint a férfiaké.

Ezt még nem írtuk meg, mondván, a kattintásokért folytatott háborúban láttunk már meredekebbet is, de aztán a héten csütörtökön a teljes nehéztüzérséget bevetették egy címadás során a Tények szerkesztőségében, aminek eredményeképp az alábbi címmel jött ki egy írás:

Egyik napról a másikra eltűnt Szeged, aggasztó dologgal szembesültek a helyiek

Én személy szerint nem vettem észre, hogy eltűnt volna a város, és egy ideig arra gondoltam, hogy lehet csak azért nem, mert én is eltűntem akkor Szegeddel együtt, de nem erről van szó. A cikkhez írt, a címlapon látható kis kiegészítő szöveg sem segített sokat, mert az is csak annyit közölt, hogy „váratlanul nyoma veszett”.

Megnyitva és elolvasva a cikket végül aztán kiderült, mindössze annyi történt, hogy eltűnt egy Szeged feliratú településtábla Szentmihály városrész határában, és erről írtak néhányan egy helyi Facebook-csoportban.