Lemondott Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna a Kutyapárt éléről

Lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökei, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, írja a Telex. A döntés hátterében Kovács Gergelynek a XII. kerületi polgármesterjelöltségről való visszalépése áll, melyet a párttagok többségének az előválasztástól való elzárkózása indokolt. Kovács szerint a pártban rejlő lehetőség, hogy ő polgármesterként és a párt képviselői jelentős része bekerüljön a testületbe, az előválasztás során dőlt volna el, amit ő nyerhetőnek tartott, ám ez nem kapott támogatást a párttól.

A Kutyapárt 2006-os alapítása és 2014-es hivatalos párttá válása óta Kovács az elnök, aki erről az időszakról nemrég úgy nyilatkozott, szerinte a Kutyapártot nagyjából 2016 óta nem lehet viccpártnak nevezni, mert akkor „nyitották ki a pártot, hogy jöjjön, aki akar”. Jelenleg a párt hetven tagot és több mint 8000 passzivistát számlál.

A párt tervei szerint részt vesz a júniusi Európai Parlamenti választáson is, listájukat pedig Le Marietta vezeti, a második helyen Törley Katalin, a harmadikon pedig az alelnök Juhász Veronika áll. Az önkormányzati választásokon való részvételre is készülnek, bár jelenleg csak két kerületben rendelkeznek jelölttel, Kovács jelöltségének visszavonása miatt.