Nem indul polgármesternek Kovács Gergely

„Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta.”

Ezt írta az MKKP kerületi szervezetének Facebook-oldalán a pártelnök. Kovács Gergely 2019 óta aktívan részt vett a XII. kerületi politikai életben és korrupciós ügyek feltárásában, de végül nem indul a következő önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Bár jelentős lehetőséget látott a győzelemre, a párttagság nem állt mögé az előválasztáson való részvételhez.

A kerületben a Momentum és az LMP is saját jelöltet állítana a polgármesteri posztra, ezért is lett volna értelme az előválasztásnak. Kovács szerint az ellenzéki jelöltek indulása esetén a Fidesz könnyen nyerhetett volna a kerületben, ezért döntött úgy, hogy visszalép, ezzel is csökkentve a szétszórt szavazatok kockázatát.