Orbán 2002-ben még az azóta pedofíliáért elítélt bicskei igazgatóért kampányolt

„Ma a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből” – idézte fel a Telex Orbán Viktor mondatait egy 2002-es bicskei kampányrendezvényről.

A lap felidézte, a miniszterelnök akkor a Fidesz elnökeként kampányolt az Összefogás a Városért Egyesület 2002 nevű helyi szervezet jelöltjei mellett, az önkormányzati választások előtt. Az egyesület listáját az a V. János vezette, aki a bicskei gyerekotthon vezetőjeként pedofil bűncselekményeket követett el, és akinek később munkatársa volt K. Endre, aki megpróbálta eltussolni főnöke pedofilügyét, de végül ő is börtönbüntetést kapott, amit aztán Novák Katalin elnöki kegyelme szakított meg tavaly.

A 2002-es kampányeseményről a Gulyáságyú Média tett közzé egy videót, amelyen Orbán Kelemen Andrást, akkori MDF-es országgyűlési képviselőt ajánlotta polgármesternek, és az egyesület listavezetőjét, V. Jánost is bemutatta, aki aztán könnyedén nyerte meg a választókerületét Bicskén belül, és 2010-ig ott is ült a képviselő-testületben. Az egyesület listájára egyébként Tiborcz István bátyja, Tiborcz Péter is felkerült, írják.