A nemzet feljelentője felnyomta Márki-Zay Pétert is „lógós” beszéde miatt

„De azt is látjuk ennek a botránynak a nyomán, hogy recseg-ropog ez a rendszer, hogy ennek a rendszernek vége lesz, úgyhogy ha eddig valaki apátiába süllyedt, mint ahogy sokan közülünk is 2022. április 3. után, most látom a reményt a szemekben, látom azt, hogy érzik az emberek, hogy

ennek a rendszernek is vége lesz, úgyhogy higgyék el nekem, ők félnek attól, hogy lógni fognak, mi biztosak vagyunk benne, hogy bukni fognak.

Bukni fog a rendszer!” – mondta beszédében Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt tisztújító kongresszusán a hétvégén a Novák Katalin bukását hozó kegyelmi botrányról. A kongresszuson nem meglepő módon kiderült, Márki-Zay lesz az elnök, és a párt EP-listájának is ő lesz a vezetője.

Megérkeztünk a kegyelmi botrányokhoz. Igen, látjuk azt, hogy pedofil, korrupt, terrorista, embercsempész bűnözőknek kegyelmeznek meg titokban. Mind a mai napig nem tudjuk, hogy ki az a negyven bűnöző, akit rászabadítottak a magyar társadalomra, hogy ezek közül hány pedofil bűnöző lehet, még a pedofiltámogató, azt eltitkoló, eltussoló, családjához köthető bűnözők mellett” – tette még hozzá.

A Magyar Nemzet vette észre, hogy Tényi István, a nemzet feljelentője már meg is tette a feljelentését közösség elleni uszítás bűntett gyanújával. A legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István egy volt fideszes politikus, aki korábban közérdekű bejelentést is tett a rendőrségnél Varga Judit ex-igazságügyi miniszter volt férjének, Magyar Péter Partizán-interjújában tett kijelentései nyomán, amit Magyar a Diákhitel Központról és a Schadl–Völner-ügyről mondott.