Pécs polgármestere szerint nem kereste őket a BYD

„ A Fidesz pécsi politikusai, élükön Hoppál Péterrel és Csizmadia Péterrel, illetve a kormány helyi szolgamédia-munkásai azóta harsogják tényként állítva, hogy Pécsre is jöhetett volna a kínai elektromosautó-gyártó BYD magyarországi üzeme, és Péterffy Attila pécsi polgármester alkalmatlansága miatt nem jött össze”, írja a Szabad Pécs.

A helyi független lap cikke szerint az „eszkalálódó helyzet miatt” aztán közleményt adott ki a pécsi városvezető, Péterffy Attila és az ellenzéki koalíció azzal a felkiáltással, hogy eddig tűrték a hazugságot a BYD ügyében. A pécsi lap kigyűjtötte a közlemény fontosabb állításait:

  • A pécsi Fidesz politikusai, Hoppál Péter vezetésével „már nem csak egyszerűen hazudnak, hanem módszeresen egy teljes alternatív univerzumot építenek”, „ami nyomokban sem emlékeztet a valóságra”. „Egy olyat, amiben tömegével távoznak a cégvezetők, a város elhajtja a befektetőket és Pécsett minden rossz és gyalázatos.”
  • Amíg Szeged határában van 300 hektárnyi egybefüggő iparterület és egy Tisza, addig a Mecsek lankáin ilyeneket nem találni.
  • A BYD elektromos autógyára azért nem Pécsre települt, mert a vállalat igényeinek megfelelő méretű, egybefüggő iparterület nincs a városban. A gyárépítésre szóba jöhető, potenciális városok listájára ezért a vállalat Pécset fel sem tette.
  • A Fidesz hazugságaival ellentétben ebben az ügyben a BYD soha nem járt Pécsett, és más módon sem kereste meg a városvezetést soha.
  • És, hogy miért is pörögnek akkor a BYD-gyár ügyén a helyi fideszesek? Az ok Péterffyék szerint egyszerű: „a NER kilátástalansága”. „A pécsi Fidesznek se jelöltje, se programja, a választások meg közelednek.”

A teljes, vágatlan közlemény a Szabad Pécsen olvasható.

Azt mi is megírtuk korábban, hogy Hoppál Péter pécsi fideszes parlamenti képviselőnek és Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakcióvezetőjének közös évindító sajtótájékoztatóján hangzott el az, hogy „a világ egyik legnagyobb autógyártója, a kínai BYD először Pécset kereste meg, de Péterffy Attiláék (Pécs független polgármestere) befektetőellenessége elriasztotta a céget, és az óriási beruházást Szegeden valósítja meg inkább”.