Most épp egy munkagép hibásodott meg ott, ahol vasárnap a felsővezeték leszakadása miatt bénult meg a vasúti közlekedés

Időközben már újraindult a vonatközlekedés Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között, így fokozatosan csökkennek a késések a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon, a menetrend hétfő éjszaka állhat helyre.

A Mávinform szerint a két állomás között eddig egy meghibásodott munkagép akadályozta a forgalmat az egyik vágányon, a másikon pedig pályakarbantartás miatt nem járnak vonatok. Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között pótlóbuszok szállították az utasokat, ezért jelentősen hosszabb menetidőkre kellett számítani. A műszaki hibás munkagépet mostanra elvontatták, megindulhatott a vonatközlekedés a közlemény szerint.

Mint azt még vasárnap írtuk, az egyik szegedi InterCity mozdonyának áramszedője leszakította a felsővezetéket ugyanezen a szakaszon, emiatt a vonat utasai egy Ceglédhez közeli erdőben bandukoltak bőrödökkel, biciklikkel a pótlóbusz felé a 33 fokos melegben. Mint ismert, az egyik vágányon pályakarbantartás zajlik, emiatt a két állomás között csak egy vágányon járhatnak a vonatok.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Erdei túrázás várta a szegedi InterCity gyanútlan utasait szombaton, miután a semmi közepén leszakadt a mozdony áramszedője

Már Ceglédet is elhagyta a főváros felé tartó szerelvény, amikor valószínűleg a mozdony áramszedője 150 méter hosszan leszakította a felsővezetéket. Az utasokra másfél órás várakozás, majd erdőn keresztüli gyaloglás várt.