Vasárnap délután a biztosítóberendezés romlott el Ceglédnél, ezért késnek a szegedi vonatok

Sokan olvasták szombati cikkünket, amiben olvasónk, Vivien elmesélésében számoltunk be a délutáni esetről, amelyben az egyik szegedi InterCity leszakította a felsővezetéket Cegléd után, a főváros felé. Az érintett vonat utasai bő kettő helyett úgy hat óra alatt értek fel Szegedről Budapestre, de egészen késő estig késéssel közlekedtek a szerelvények az Alföld érintett vonalszakaszain.

És bár a Mávinfrom vasárnap reggel azt közölte, hogy helyreállították a leszakadt felsővezetéket Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomás között, és egy vágányon ismét közlekedhetnek a vonatok, vasárnap estére sem múltak el a csúszások. A 14:53-as InterCity például több mint egy óra késéssel ért le Szegedre, de cikkünk írásakor is 20–30 perces késéssekkel kell még mindig számolni.

Mint arról a Mávinfrom vasárnap beszámolt délután négy körül, Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások között – ahol a felsővezeték is leszakadt szombaton – meghibásodott a biztosítóberendezés, és emiatt várhatóan kora estig növekednek a menetidők.