Iványi Gábor szerint az állam tovább szorongatja őket, a munkatársakat sem tudják rendesen kifizetni

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség megismételt mentességi kérelmét is elutasítva, a Belügyminisztérium júliusban is levonta a köztartozásokat a metodista hitvallású közösség oktatási és szociális intézményeit megillető normatívákból. Több mint 125 millió forintot tartott visszaírta közleményében Iványi Gábor, a szervezet elnöke Facebook-oldalán.

A posztban azt is közölte, hogy a NAV-nál ugyan sikerült elérni, hogy felfüggesszék a végrehajtási eljárást, de továbbra sem utalják vissza az ennek ellenére levont 23 millió forintot. „Egyre erősebben szorongatnak bennünket az állami tulajdonú közműszolgáltatók is: a szolgáltatás kikapcsolásával, kötbérrel és egyéb szankciókkal fenyegetnek.” Iványi szerint

sok munkatársuk alig él jobb körülmények között, mint a közösség legszegényebb ellátottjai.

A fizetések csúszása gyakran megborítja a családi költségvetést, lakbérelmaradást, kilakoltatási veszélyt okoz. Ilyen körülmények között kell nap mint nap helytállniuk állítása alapján.

Úgy folytatja bejegyzésében, hogy sajnos a mai fizetésnapon a munkatársaik bérének ismét csak részleges kifizetésére elegendő a most rendelkezésre álló összeg, mindenkinek egységesen 75 ezer forint átutalásáról intézkedtek”.  Bíznak azonban abban, hogy amiként júniusban, részletekben ugyan, de most is a teljes összeget ki tudják fizetni mindenki számára.

„Ezután is mindent megteszünk dolgozóink, ellátottjaink és intézményeink érdekében. Nehézségeinkre végleges megoldást kizárólag a jogellenesen megvont egyházi státuszunk helyreállítása jelenthet, ebben azonban az elmúlt hónapban sem történt semmilyen érdemi előrelépés” – fogalmazott Iványi. Emiatt azt kérik mindenkitől, ha lehetőségeik engedik, továbbra is támogassák a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget.