Ismét volt kordonbontás, Orbán a Karmelita hátsó bejáratán ment be a kormányülésre

Szerdán 7 óra 10 perckor a Momentum parlamenti frakciója a múltkorihoz hasonlóan ismételten elbontotta a kordont Budapesten, a Karmelitánál. Ezúttal a rendőrök nem avatkoztak közbe, így ismét van átjárás a Színház utcánál. A Telex helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a Karmelita bejáratát megerősítette a rendőrség.

A momentumosok az egyik kordont a mélygarázs bejáratához vitték, hogy ne lehessen oda lehajtani autóval. Szerdán ugyanis a korábbiakkal ellentétben valóban kormányülés van az épületben. A tervek szerint a bontással nincs vége az akciónak, 12 óráig biztosan a Karmelitánál maradnak a résztvevők.

A momentumosok molinót is kifeszítettek egy autóbejáratnál, ám a fél 8 után megérkező miniszterelnök most nem ott, a Karmelitán keresztül ment be az épületbe, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatalnál állt meg autójával, és onnan sétált be hátulról az épületbe, így sem az újságírókkal, sem a momentumosokkal nem találkozott.

A Telex cikke szerint a helyszínre érkezett Semjén Zsolt, a KDNP elnökének és Varga Mihály pénzügyminiszternek több stábtagja, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Fotó: Momentum