Ismét lebontották a Karmelita kordonját a momentumosok Hadházy Ákossal

A momentumos képviselők nem sokkal fél kilenc után percek alatt lebontották a kordonokat, írja a Telex.

Gelencsér Ferenc a párt elnöke arról beszélt a helyszínen, a kordonbontással üzennek a hatalomnak, követelik „a sajtó szabadságát, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását”. Szerinte ugyanis szabad sajtó, hiteles közszolgálati média és tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

Hadházy Ákos független képviselő azt írja, a Karmelita körüli kordon továbbra is „a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma, ami fizikailag és szimbolikusan is a propagandagépezet központját, Rogán irodáját védi”.

A Telex tudósítója szerint miután a momentumos képviselők lebontották a kordonokat, a helyszínen tartózkodó tucatnyi rendőr gyorsan alakzatba rendeződött a Karmelita bejárata előtt. A képviselők azt mondták, azért most vannak ott, mert úgy tudják, kormányülés lesz. Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője a lap kérdésére azt válaszolta, hogy nem volt tervezve mára kormányülés.

Mint kiderült, miniszterhelyettesi értekezlet volt, amelyen részt vett Rétvári Bence belügyi államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is. Tóth Endre momentumos képviselő korábban azt mondta, hogy a Karmelitával szemben álló épület felújításán dolgozó munkás odaszólt nekik, hogy őket utasították arra, hogy kezdjenek el hangosan kopácsolni.