Szolidaritási napot hirdettek a pedagógusok január végére, élőlánc és forgalomlassítás is szóba jöhet

Mint ismert, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete folytatja a munkabeszüntetéseket, így a január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől, január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetnek. Ehhez minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tudott csatlakozni, melyet legkésőbb január 16-án 16 óráig kellett jelenteni náluk.

Az akcióhoz a Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozott, mely azzal zárul majd január 31-én, hogy az egy évvel ezelőtti figyelmeztető sztrájk évfordulójára ezt azért tartották meg, mert három hónapnyi sztrájktárgyalás után sem volt hajlandó semmilyen megegyezésre a kormány meghirdetik a szolidaritás napját, amihez csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat is.

A PDSZ legfrissebb közleményében azt írja a szolidaritási napról, hogy a résztvevők lehetőleg reggel 8 és 10 óra között szervezzetek valamilyen akciót: szolidaritási sztrájkot, munkalassítást, élőláncot, forgalomlassítást, dudálást, sípolást, dobolást, vagy bármilyen, figyelemfelhívásra alkalmas eseményt. Azt kérik ugyanakkor, hogy a PDSZ-t minden érintett értesítse a terveiről és írják meg, hogy milyen segítségre, információra van szükségük ehhez.