Márki-Zay Péter saját otthonába jegyeztette be új pártját, melynek neve is van már

Korábban írtuk, hogy interjút adott az Indexnek Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki már az európai parlamenti választásokra készül, új pártja pedig bejegyzés alatt van. Azt viszont akkor még nem árulta el, hogy milyen néven fog megalakulni a politikai formáció. „Csupán annyit mondok, hogy az Európai Néppárttal kívánunk szorosabban együttműködni” – fűzte hozzá akkor a lapnak adott válaszában.

Azóta az Index tudni véli a nevet. A portál legújabb információi szerint Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be a pártot, melynek székhelye megegyezik Márki-Zay hódmezővásárhelyi otthonának címével. A név kísértetiesen hasonlít a 2018-ban alapított Mindenki Magyarországa Mozgalomra (MMM), mellyel a 2019-es önkormányzati választásokra polgármestereket és képviselőket indítottak.

A pártalapítás bejegyzési procedúrája maximum hatvan napig tart, de az azt végző törvényszék még hiánypótlást rendelhet el. Egy párt alapításához minimum tíz személy szükséges. A lap szerint a Mindenki Magyarországa Néppártot a 2024-es európai parlamenti, valamint önkormányzati választásokra hozzák létre.

Márki-Zay Péter az alapítókról viszont semmit nem mondott, csak annyit, hogy elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekről van szó. Először alakuljon meg a párt, utána várjuk a tagokat – közölte a politikus az Indexszel, majd kérdésre elmondta: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki önálló pályán mozog, de örülne, ha ő is csatlakozna hozzájuk.