A Spar is emelt januártól, legkevesebb 330 ezres bruttó fizetés jár a kereskedelmi dolgozóknak

Az Aldi után a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. is emeli a fizetéseket, miután sikeresen megegyezett a 2023-as bérfejlesztésről a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. A megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye is megmarad. A bérfejlesztést a vállalat idén is kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg.

A közleményben azt írják, január 1-jétől a hálózatban kereskedelmi tevékenységet végző munkatársak elérhető legalacsonyabb alapbére a próbaidőt követően bruttó 330 ezer, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben pedig 350 ezer forint. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál ezen felül további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a dolgozókat, de némely áruháznál, ahol még a munkaerőpiaci helyzet is plusz kihívást jelent, egy új, bruttó 30 ezer forintos juttatás is bevezetésre kerül.

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére ezzel egy időben bruttó 380 és 540 ezer forint közötti sávban lesz. Az alapbért a vállalat természetesen a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel. „2017 és 2022 között 48,6 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottunk végre saját forrásból. Erre a célra 2023-ban 8,7 milliárd forintot fordítunk” – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a közlemény szerint.

Hozzátették, idén a Spar hűségprogramja révén a munkatársak továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatás és a SZÉP kártya előnyeit. Ezután is megmarad a 13. havi juttatás, valamint rendelkezésre áll a 15%-os dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forint vásárlási összeghatárig, amely természetesen jár az új belépők számára is. A gépkocsival történő munkába járás költségét pedig a törvényben meghatározott 15 Ft/km helyett 35 Ft/km alapján téríti meg a vállalat.