Enyhébb lesz az idő a hétvégén, de a szürkeséget csak néha fogja váltani napsütés

A hétvégén sok felhő lesz, többfelé tartósan borongós időre van kilátás az Időkép előrejelzése szerint.

Az időjárási portál azt írja, többfelé tartósan borongós időre van kilátás. A Dunától keletre van nagyobb esély időnként arra, hogy lássuk a napot, de ez nem lesz tartós. Ugyanakkor hajnalra, reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely többfelé tartósabban is megmaradhat.

Szombaton a nyugati tájakon fordulhat elő eső, helyenként akár még havas eső is, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Vasárnap reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat. A délután második felében, valamint este a Dunántúlon és a középső tájakon viszont már többfelé eleredhet az eső.

Szombaton a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet, vasárnap már erős lehet. Általában -3 és +4 fok között alakulhatnak a minimumhőmérsékletek országszerte. Szombaton napközben 2 és 9, vasárnap pedig már 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Szegeden 0 és 3 fok alá nem megyünk be szombaton és vasárnap, napközben pedig 7 és 8 fok körül lehet a maximum a hétvégén.

Hétfőn is sokfelé lesz felhős, borongós, helyenként tartósabban párás, ködös az idő, elszórtan átmenetileg szitálás, kisebb eső is kialakulhat, viszont ezen a napon az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti tájain akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A többfelé élénk, néhol erős délkeleti szélben 512 fokra van kilátás. Kedden sokfelé lehet szükség az esernyőkre, de a jelenlegi számítások szerint a csapadék a legtöbb helyen eső formájában érkezhet.