A DK szerint üzemanyaghiány van, a Fidesz szerint dollárbaloldal és szankciók

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, alelnöke tartott hétfőn sajtótájékoztatót, melyen elmondta, hogy szerinte súlyos következményekkel járt az orbáni politika: novemberben ugyanis országos üzemanyaghiány alakult ki Magyarországon. Mára nemcsak kistelepülések vagy vidéki városok vonzáskörzete érintett, hanem a Főváros is, és nemcsak a kis kutakról hiányozhat a benzin és a gázolaj, hanem gyakorlatilag bármely kútról – szól az ellenzéki párt közleménye.

A Demokratikus Koalíció szerint az „Orbán-kormány alkalmatlansága és kormányzásképtelensége” mára az ország működését veszélyezteti. Elmondták, Orbán Viktor 12 év alatt nemcsak „egy megélhetési válságba sodorta hazánkat, hanem azt kockáztatja, hogy teljesen leállhat a magyar gazdaság és az egész ország”. A DK szerint minden nappal, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, egyre közelebb fogunk kerülni az összeomláshoz.

Mindezt a Fidesz sem nézte tétlenül. Nem sokkal ezután kiadtak egy olyan közleményt, ami arról szól, hogy üzemanyaghiányt „a dollárbaloldal és az általuk támogatott szankciók” okoznának azzal, ha ők lennének hatalmon. A közlemény szerint Gyurcsányék ugyanis már „szolgaian rég végrehajtották volna az összes energiaszankciót” Magyarországon is, amellyel „hazánkban is veszélybe sodornák az üzemanyagellátást és egekbe emelnék a benzin árát”.

Hozzáteszik, Magyarországon van elérhető üzemanyag, biztosított az ellátás, ráadásul Európában egyedülálló módon egy éve árstop védi a lakosságot a szankciós üzemanyagár-emelkedéstől.