Nemesi Pál cége ezúttal Lakiteleken nyert el egy 2,6 milliárdos beruházást

A szegedi Ferroép Zrt. építheti meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány sportcsarnokát, nettó 2 milliárd 625 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 2,5 milliárd forint volt. A lakitelki fejlesztések tulajdonosa a kormány döntése nyomán a Szeged-Csanádi Püspökség vette észre a Napi.hu.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Népfőiskola Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Mint a lap megjegyzi, a fideszes Lezsák Sándor alapította szervezet Lakiteleken egy új sportkomplexumot és rendezvényközpontot kíván létrehozni Kárpátia Rendezvényház néven.

Az épület befoglaló mérete 54,4 x 54,5 méter, a funkcióját tekintve tornacsarnok, sportpálya és rendezvénytér egyben. A küzdőtér alapterülete 1202 négyzetméter, amely két motoros térelválasztóval három egyenlő részre osztható. A nézőtéren a fix ülőhelyek száma 210, a mobil ülőhelyeké 160, míg a mozgáskorlátozott férőhely 50 fő derül ki a közbeszerzési dokumentumból.

A nyertes Ferroép Zrt.-vel idén január 4-én írták alá a szerződést. Indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Ver-Bau Kft. és a kiskunhalasi Modinvest Kft., valamint érvénytelen ajánlatot tett a budapesti EB Hungary Invest Kft.

Az NMI vette át 2017-től a kormány döntése nyomán a megszűnő állami Nemzeti Művelődési Intézet feladatait. Az NMI ügyvezetője Závogyán Magdolna, aki 2015 és 2018 között az emberi erőforrások tárca kultúráért felelős helyettes államtitkára is volt. A tulajdonos lakitelki Népfőiskola Alapítvány alapítója és kuratóriumának elnöke Lezsák Sándor fideszes képviselő, az Országgyűlés alelnöke – jegyezte meg a Napi.hu cikke.

Nemesiéknek jelenleg több futó, vagy épp befejezett projektjük is van: a Science Parkban elsőként átadott, az új Járműipari kompetencia Központtól nem messze lévő inkubátorház kivitelezését is a Ferroép végezte, de ezeken felül is volt még elnyert közbeszerzése Nemesinek kormánybiztosi minőségében; ott van még a Tóth péter-ház és az SZTE jogi kar épülete is az utóbbi időkből.