Szabó Bálint hívatlanul csatlakozott Macron francia elnök konvojához, a TEK-nél megrovással zárult az ügy

Különös Szabó Bálint-sztori díszeleg éppen a 24.hu címlapján, amelyben arról írnak, hogy Szabó mindenféle meghívó nélkül ment be szelfizni egy V4-csúcstalálkozóra, mert állítólag a TEK-esek nem vették őt észre.

A különc felsővárosi képviselő Facebookján mi is észrevettük december 13-án, hogy úgy posztolgat Budapestről, Emmanuel Macron francia államfő látogatásáról Szabó, mintha ő is meg lett volna hívva. Ilyenről persze szó sem lehetett, hiszen a képviselőt még a szegedi városházáról is kitiltották tavaly.

Az első posztban az látszik, ahogyan Macron egy csapat másik emberrel sétál egy kockaköves utcán, a másodikon azonban már látszik, hogy Szabó közelről követ egy rendőrségi konvojt, de méteres távolságból fotózkodott a V4-konferencián éppen tárgyalókkal, valamint Orbán Viktort és több államfőt is igen közelről fotózott le.

A 24.hu-nak is feltűnt az eset, ezért megkeresték a Belügyminisztériumot, hogy mégis hogyan tud valaki csak úgy beséltálni meghívás nélkül egy találkozóra, ahol legalább öt ország első embere beszélget éppen. A minisztériumban nem vizsgálták az esetet, mivel nem érkezett jelentés rendkívüli eseményről.

A TEK azonban már elismerte, hogy valósak azon információk, hogy Szabó besurrant. További részleteket azonban nem árulhatnak el. A lap információi szerint a titkosított értékelés mellett komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek, sőt személyi konzekvenciái is voltak az ügynek.

Szabó Bálint is nyilatkozott a lapnak, ő azt mondta, abszurd, hogy milyen könnyen be tudott jutni.

„Már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből”

– mesélte Szabó a lapnak. Posztja után többször is hívták, hogy törölje azt, de ő nem tett ennek eleget.