Hogyan tisztítsd meg az arcodat, ha műszempillát viselsz? (X)

Manapság a hölgyek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a tudatos szépségápolási rutin kialakítására, aminek fontos része a bőr alapos megtisztítása is.

Ám hiába végeznek sokan akár többlépéses lemosást is, a szempillákra általában méltatlanul kevés figyelem irányul, pedig ajánlott velük külön is foglalkozni, hiszen az arcmosás nem egyenlő a pillák tisztításával.

Cikkünkben ehhez adunk pár tippet, melyek elolvasása után érdemes átböngészni az Xtreme Lashes ápolási termékeit is, hiszen az itt található készítményeknek ott a helye minden műszempilla-viselő piperepolcán.

A műszempillák tisztítása kulcsfontosságú

Akik még csak ismerkednek a szálas pillahosszabbítással, és először viselnek épített legyezőket, azok hajlamosak túlzottan óvatosak lenni, és arcmosáskor kimondottan elkerülni ezt a környéket, mondván nehogy kihulljanak a szálak. Ez azonban rossz taktika, hiszen a tisztaság a tartósság szempontjából is nagyon fontos szerepet játszik.

Persze nem mindegy, hogy mindezt mivel és hogyan végzed. Íme, néhány jó tanács.

Pillatisztítás 3 egyszerű lépésben

Először is moss kezet, hiszen alapszabály, hogy piszkos kézzel sosem nyúlunk az arcunkhoz, pláne nem a szemünkhöz!

Fogj egy hipoallergén kozmetikai szivacsot, és nyomj rá egy keveset az Xtreme Lashes Ultra Sensitive Mur sminklemosójából. Óvatos, de határozott mozdulattal töröld át a pilláidat a tövektől a végük felé haladva. Ne dörzsölgesd ide-oda, hanem egyirányú mozdulatokkal dolgozz.

Ezután fogj egy tiszta, hegyes végű, mikroszálas kefét, amire szintén tegyél az említett sminklemosóból és tisztítsd meg a pillák közötti részt is, különös tekintettel a tövekre. Ezzel a módszerrel hatékonyan el tudod távolítani róluk a smink-, por- és bőrdarabkákat.

Végezetül öblítsd át a területet vízzel, és pillakefével fésüld ki a pilláidat. Mindez nem tart tovább naponta néhány percnél, viszont jelentősen meghosszabbíthatja a pilláid élettartamát, így érdemes beépíteni a napi rutinba.

Ha szeretnél még némi extrát, akkor vigyél fel egy réteget az Amplif Eye szempilla- és szemöldökerősítő szérumból, a bőrödet pedig kényeztesd a Total Eye Repair szemkörnyékápolóval.

Mire érdemes még odafigyelni?

Mint láthatod, a megfelelő termékek használatával a pillák ápolása és tisztítása nem ördöngösség, de akad pár olyan dolog, amit viszont egyenesen kerülni kell.

Ilyen például az olajos kozmetikumok használata, legyen szó akár micellás vízről, sminklemosóról vagy arckrémről. Az olaj oldja a ragasztót, így ezeket semmiképp se alkalmazd a szemed környékén!

A szempillaspirál (főleg a vízálló) szintén kerülendő, hisz nagyon nehéz rendesen lemosni őket a pillákról, és egyébként is, ha egy szép dús legyezőt viselsz, nincs rá szükség.

A hosszú szálak bizony össze tudnak kócolódni, ami egyáltalán nem szép látvány, épp ezért legyen nálad mindig pillafésű, amivel finoman át tudod fésülgetni őket, hogy szépen mutassanak.