Élő vagy online németórák: melyikkel járhatsz jobban? (X)

Az online nyelvtanulás a Covid óta egyre népszerűbb. Azonban az online kurzusok és az élőben történő tanulás közötti hatékonyság tekintetében továbbra is folyik a vita. Még te sem tudod, melyiket lenne érdemes választanod? Cikkünkben nyújtunk egy támpontot!

A hagyományos mosópor vs. mosókapszula tipikus esete

Egy technikai újítás, változás esetén érthető, hogy a legtöbbünkben felmerülnek kételyek. Ha eddig jók voltak a régi, megszokott módszerek (vagy a fenti példát folytatva: árucikkek), miben tud többet az új? A nyelvtanfolyamok kapcsán egyrészt azt mondhatjuk: megtudod, ha az online német tanfolyamok egyikét kipróbálod az Együtt Németülnél!

Másrészt tudjuk: az iskolában már megszokhattad, a hagyományos, élőben történő tanulásnak hányféle előnye van. Azonnali visszajelzést, segítséget kaphatsz a tanártól, mert lehetőséged van azonnal feltenni kérdéseidet. Ám a problémák megoldása és az interaktivitás nem kell, hogy elvesszenek az online kurzusoknál sem. Épp ellenkezőleg!

A legjobb érvek a virtuális nyelvi kurzusok mellett

  1. Rugalmasság: Az online nyelvtanfolyamok egyik legnagyobb előnye, hogy általuk a saját időbeosztásod szerint tanulhatsz. Sehová sem kell elutaznod, így az ingázással járó időt és energiát is megtakaríthatod.
  2. A hatalmas választék: Ha esetleg emiatt aggódnál, megnyugtatunk – nagy a kínálat az online kurzusok között is. Így könnyedén megtalálhatod azokat, amelyek a te igényeidnek és szintednek megfelelnek.
  3. Interaktivitás: A személyre szabott anyagokkal, az élőbeni bejelentkezéssel az online nyelvtanfolyamok is számos, kreatív gyakorlási lehetőséget biztosítanak. Ezek révén még hatékonyabban sajátíthatod el a német nyelvet!
  4. Magabiztosabb nyelvtudás, rövid idő alatt: Hamarosan kiköltözöl német nyelvterületre, és nem érzed, hogy két mondatnál több eszedbe jut hirtelen németül? Az intenzívebb kurzusok akár 8–12 hét alatt felfejleszthetik tudásodat egy olyan szintre, ahol már egyáltalán nem félsz majd megszólalni, ügyeket intézni.
  5. A szobád kényelme: Neked sincs kedved mindig emberek között lenni? Az energiaszintünk egész hónapban változik, ami természetes. Viszont a teendőinket akkor is el kell végeznünk, és az internet világa ebben óriási segítséget jelent. Így még akkor is tanulhatsz otthon németül, ha amúgy lehet, egy utazásra már nem tudnád rávenni magad.

Hogy zajlik egy online óra?

Egy tipikus online csoportos óra általában a következőképpen zajlik:

  • Először is, létrehozol egy fiókot a kurzusplatformon, ahol hozzáférhetsz a tananyaghoz, és kommunikálhatsz a tanárral, illetve a diáktársakkal.
  • Aztán az előre megbeszélt időpontokban bejelentkezel a videókonferenciára, ahol megbeszélitek az aznapi anyagot. Itt csakúgy kérdezhetsz a tanártól vagy a többi diáktól, mint egy élőbeni szeminárium során.
  • Az óra végén a tanárodtól jellemzően otthoni feladatokat kapsz, amelyek segítségével tovább fejlesztheted szókincsedet, olvasásértésedet vagy íráskészségedet.

Akár egy offline nyelvórán – csak sokkal kényelmesebben!