Körömápolási tippek a száraz és törékeny körmökhöz (X)

A fénytelen, száraz és lassan növekvő körmök nemcsak csúnyák, hanem eléggé bosszantóak is. Nem elég, hogy a körömlakk sem marad meg rajtuk, még folyamatosan le is törnek, ami sok esetben eléggé fájdalmas tud lenni.

Ennek a problémának a hátterében többféle ok is állhat. Ilyen lehet például, hogy hiányoznak bizonyos ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek vagy esszenciális zsírsavak a szervezetből. Továbbá közrejátszhat még a vízzel, illetve mosószerekkel való rendszeres érintkezés, a helytelen vagy hiányos körömápolás, a hormonális változások, illetve a rosszul végzett körömápolási kezelések.

Hogyan kell kezelni a törékeny körmöket?

A legfontosabb egyértelműen a probléma okának megismerése, ám emellett is jó néhány dolog megtehető a körmök töredezésének elkerülése vagy ellensúlyozása érdekében. A legjobb, ha a kéz körmeit oválisra, a lábkörmöket pedig egyenesre reszeled, hogy megelőzd a körömbenövést.

Ezenfelül fontos még, hogy a körömbőrt megfelelően ápold a Nail4U kéz- és körömápoló kínálatában kapható körömápoló krémek vagy tollak egyikével, amelyek gondoskodnak arról, hogy a körmeid hozzájussanak a szükséges tápanyagokhoz, hogy erősek és rugalmasak legyenek.

De nem szabad megfeledkezned a körmeid gyengéd szappannal és körömkefével történő rendszeres megtisztításáról sem. Az alattuk lévő szennyeződés eltávolításához pedig használj műanyag vagy fapálcikát!

Végül, de nem utolsósorban, töredezett körmök esetén célszerű kerülnöd a tisztítószerekkel, gélekkel vagy akrillal való érintkezést, illetve jobb, ha egy ideig mellőzöd a színes körömlakkot, hogy a töredezett és puha körmök regenerálódhassanak. Válassz inkább fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított készítményeket, amelyek tartósságot kínálnak, erősítik a körömlemezt és támogatják annak a regenerálódását!

Egy kézpeeling is csodát tehet

A kézpeeling az elhalt hámsejtek leradírozásával meggyorsítja a felhám regenerálódási folyamatát, megakadályozza a bőr további vízvesztését, és mindemellett még nyugtató érzést is ad, így érdemes rendszeresen elvégezni. A komplex hatás elérése érdekében pedig célszerű utána egy kézkrémmel befejezni a regeneráló és ápoló kezelést.

Az étrendedre is oda kell figyelned

Abban az esetben, ha szeretnél erős és kemény körmöket, akkor arról belsőleg is gondoskodnod kell. Ehhez pedig elengedhetetlen a vitaminokban, telített zsírsavakban, tejtermékekben és sovány húsokban gazdag étrend. Különösen hasznos lehet például a lazac rendszeres fogyasztása, ami amellett, hogy tele van egészséges C-vitaminnal és fehérjével, omega-3 zsírsavban is gazdag.

Az utóbbi nemcsak a körmöt táplálja, hanem segít, hogy egész nap hidratált maradj. Abban az esetben, ha nem igazán kedveled a lazacot, van még pár alternatíva, például a szardínia, a hering, a tökmag vagy az avokádó.

Ha betartod a fentebb leírtakat, akkor a körmeid visszanyerik majd az erejüket, és meglesz a kiindulási alap ahhoz, hogy hosszabb és erősebb körmöket tudj növeszteni.