Mire való a gőzpároló? (X)

A mai modern konyhák számos remek eszközzel vannak felszerelve. Szinte már bármilyen ételt elkészíthetünk otthon is, ha megvannak hozzá a szükséges konyhai felszereléseink. A gőzpároló is ezek közé tartozik.

Azonban ma még kevesen vannak, akik jól ismerik és használják ezt a szuper találmányt. Éppen ezért gondoltunk arra, hogy ebben a cikkben a gőzpároló előnyeivel ismertetjük meg olvasóinkat, sőt azt is bemutatjuk, hogyan lehet kiválasztani a legjobb modellt a Miele kínálatából.

Mire való a gőzpároló?

A gőzpárolót most kezdik el felfedezni a háziasszonyok: bár a párolás maga régóta bevált módszer a főzés terén, mégis sokkal gyakrabban gondolunk rá, ha van otthon zöldségek és egyéb élelmiszerek párolására alkalmas eszközünk.

A párolás által finomabbá válik az étel, továbbá a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek is megőrződnek így.

Egy Miele gőzpároló azonban nemcsak arra szolgál, hogy köreteket készítsünk vele a főfogáshoz: ennél sokkal többet tud! Íme, néhány lehetőség, amelyeket kihasználhatunk:

  • húsok, halak és tenger gyümölcsei párolása
  • különféle desszertek, valamint joghurt készítése
  • tészta kelesztése
  • főtt tojás főzése a reggelihez
  • csokoládé felolvasztása
  • gyümölcsök levének kinyerése, befőzés, hámozás
  • blansírozás és szuvidálás

Ez még mindig nem minden! A gőzpárolók ugyanis alkalmasak fertőtlenítésre is, például cumisüvegeket, befőttesüvegeket is helyezhetünk a készülékbe, majd a megfelelő programot kiválasztva elérhetjük a kellékek tökéletes higiéniáját.

Milyen gőzpárolók kaphatók?

A Miele kínálatában nemcsak gőzpárolók, hanem gőzsütők is kaphatók, valamint olyan modellek is, amelyek mikrohullámú sütő funkcióval is rendelkeznek. Így az legyen az első dolgunk, hogy eldöntsük, melyikre van szükségünk a konyhában.

A gőzsütők egyszerre bírnak sütő és pároló szereppel, amely nagyon praktikus dolog. Sőt, többféle étel is elkészíthető bennük egyidőben, így ha többféle fogást szeretnénk felkínálni a vendégeinknek, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy milyen sorrendben készítsük el a menüt.

A mikrohullámú sütővel kombinált gőzpárolókban pedig szintén percek alatt megfőhetnek a finomságok, és melegen tarthatók a levesek, húsok, míg az asztalra nem kerülnek.

Kinézet, méret, egyéb tudnivalók

Mivel igen bőséges a kínálat a fent említett webáruházban, érdemes érdeklődni az ügyfélszolgálaton, ahol tájékoztatást kaphatunk a gőzpárolók paramétereiről.

Általánosságban elmondható, hogy mind nagyon dizájnos. Tökéletesen illeszkednek a konyhaszekrénybe, hiszen beépíthető modellekről van szó. Vannak olyan készülékek is, amelyek többféle méretben és színben is elérhetők, így az igényeinknek megfelelően tudunk közülük választani.

Érdemes még megemlíteni az előre beállított programokat – nekünk csak egy gombot kell benyomni, és az eszköz teszi a dolgát –, valamint a pirolitikus technológiát is. Ez utóbbi lehetővé teszi a gázsütő öntisztítását. Így nekünk valóban csak azzal kell törődnünk, hogy kitaláljuk, mit süssünk-főzzünk, pároljunk vendégeinknek!