Zalai programok (nem csak) konferenciázóknak (X)

Zalakaros – gyógyvizeinek, gasztrokultúrájának és egyedi tájának köszönhetően – népszerű rendezvényhelyszínné nőtte ki magát az utóbbi években. Nagy előnye még a felsoroltak mellett, hogy az odalátogatók, akár a rendezvények szünetében, akár egyszerű turistaként remek programok közül válogathatnak. Ezek közül szedtünk párat csokorba.

Borkostolás

Ha már az ember ellátogat Zala vármegyébe, és válogat a Hotel Karos Spa Zalakaros programkínálatából, lehetőség szerint érdemes megkóstolnia a környék kiváló borait. Ezek négyötöd részben fehérborok, melyek közül kiemelkedik az olaszrizling, de a zöld veltelini, a szürkebarát, a zweigelt, a királyleányka és a muskotály is komoly felhozatalt kínál. Azért a vörösborokról sem kell teljesen lemondani, hiszen a környék pincészeteiben bátran kóstolhatunk oportót, kékfrankost de még Cabernet Sauvignont is.

Városnézés így is, úgy is

A Dotto kalandjárat remek lehetőséget kínál a bájos városka komfortos bejárására, megismerésére. Az utasok kényelmes székben üldögélve megtekinthetik Zalakaros szállodáit, gyógyfürdőit, a kedves központot, a Dísz teret, az arborétumot, a templomokat, a Szent István teret, sőt, még egy fazekasműhely szakmai titkait is megleshetik, mielőtt a másfélszáz esztendős Arany Pince vendégszeretetét élveznék.

Utóbbi tényből sejthető, hogy a kalandjárat ellátogat a pincesorra, is, ahol megcsodálható a Szent Orbán szobor, a Fogadalmi kőkereszt és a mára már műemlékké avanzsált “Csire pince”. Innen rövid sétával meglátogatható a kilátó, ahonnan szép időben még a Badacsony, a Tanúhegy és a Kis-Balaton is megmutatja magát.

A mozgékonyabb kalandvágyók egy érdekes közlekedési eszközzel, a segway-jel is nekivághatnak a városnak, melyhez helyismerettel rendelkező kísérő is dukál, aki a legszebb panorámát kínáló helyekre vezeti el a résztvevőket a város látnivalóinak érintésével.

A túra kb. másfél órát vesz igénybe, mely alatt 11 km-t tesznek meg Zalakaros utcáin.

Kalandok városon kívül

A Fodros vízitúra nem igényel komoly felkészültséget, sőt még úszástudást sem, bárki nyugodtan belevághat.

A túra szervezői minden szükséges felszereltséget biztosítanak: kajakot, lapátot, mentőmellényt, sőt még a szalonnasütéshez szükséges alapanyagokat is.

Kizárólag csak a jókedvét a fürdő- és túraruháját hozza magával, a felejthetetlen élményhez minden más biztosított a maximum 30 főt számláló csapatoknak.

A zalaszabari Kalandpark mintegy 15 kilométernyire fekszik Zalakarostól.

A parkban található játékok, a természet szépségei, valamint a Kis-Balaton egyedi tájai és azok atmoszférája minden odalátogatót magához bilincsel. Itt is lehetőség van segway túrát tenni, kötélpályán siklani, óriási hintán lengeni, vagy éppen a csúszdapark és 4D mozi csodáit élvezni beltéren. Kihagyhatatlan lehetőség családoknak, csapatépítőknek egyaránt!