Csűrd és csavard remek gépekkel (X)

Aki gyakran szerelésre adja a fejét, legyen az kedvtelés vagy kényszerűség miatt, annak nem árt, ha vannak ismeretei a csavarokról és a csavarozáshoz használatos eszközökről. A csavarokat, ezeket a kisebb-nagyobb hasznos segítőket, már nagyon régóta alkalmazzuk, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegyék az életünket.

Az első csavarok persze még nem fémből, hanem fából készültek és a történészek szerint a bor- és olívaolaj készítése során alkalmazták. Ezekkel préselték ki az értékes nedűt a termésből.

Mindenféle feladathoz

Ma már számos remek eszköz és gép könnyíti meg az életünket, ezek közé tartoznak a JOSZERSZAM.com csavarozás oldalán található és megrendelhető kiváló termékek is. Az ergonomikus kialakítású gépekkel igazán kényelmesen lehet dolgozni, így a korábban csak kézi erővel elvégezhető tevékenységekkel te is sokkal hamarabb végezhetsz.

Nem fárad el a csuklód könnyedén és már nem csak a puhább anyagokba tudsz csavart behajtani, hanem téglába és falazatba is. A modern akkus készülékekkel pedig olyan helyeken is dolgozhatsz, ahova bajosan, vagy egyáltalán nem lehet az elektromos áramot eljuttatni.

Nincs már lehetetlen küldetés

Pont, mint a csavarok esetében, ahol számtalan fajtát lehet megkülönböztetni a vakdugó, vagy normális csavartól kezdve az imbusz, hatlapú vagy torx, keresztfejes, pozidriv, süllyesztett, szigetelőbetétes és még számtalan elnevezésű remek termékig, a csavarozásra használt berendezésekből is nagyon gazdag a választék.

Például egy alap fúrócsavarozó gép remek, ha kifejezetten a helyükhöz nagyon ragaszkodó csavarokat kell kiszedni valahonnan, illetve ha egy sima felületen kell elkezdeni a fúrást. A teljesítménytől függően képes a berendezés egyre gyorsabb fúrásra. Az irányváltós készülékekkel aztán szinte nincs is lehetetlen küldetés, s ha még a csavarbehajtási fokozat is állítható egy berendezésen, akkor nyert ügyed van.

Ütvecsavarozó vagy fúrócsavarozó?

Sokan nem tudják pontosan, mi is a különbség az ütvecsavarozó és a fúrócsavarozó között. Külsőre szinte alig lehet őket egymástól megkülönböztetni. Az előbbi egy nagyon kényelmesen használható gép általában cserélhető tartozékokkal.

Az ütvecsavarozó nagyon hasznos eszköz, amellyel nem lesz gond a ki- és behajtás. Elsődleges feladata tehát a csavarbehajtás. Akár sima vagy imbusz csavarokról, akár a gépjármű kerekéről van szó, remekül helytáll majd. Ha megakad a csavar, akkor mutatja meg igazi erejét: a tehetetlenségi energiát kihasználva dolgozik – sokkal  erőteljesebben.

A fúrócsavarozó összetett gép, remekül használható, ha fal, tégla, vagy beton fúrására van szükség, de dübelezéshez, lyukak kialakításához is kiváló. Az Ytong, a gipszkarton, de a kő, gránit vagy a márvány sem jelent akadályt a számára. Csavarok behajtására azonban nem alkalmas.

Egy szó mint száz, ha csavarozásról van szó, válassz egy remek gépet a JOSZERSZAM.com webáruházból.