A hatékony munkavállaló nagy kincs! (X)

Amikor állásinterjúztatunk egy-egy új potenciális alkalmazottat, akkor természetesen igyekszünk a lehető legjobban meggyőződni arról, hogy minden szempontból a legideálisabb jelöltet válasszuk ki. Az iskolai végzettségek, a tapasztalat és persze a személyes kompetenciák jól leinformálhatóak, sokszor mérhetőek is.

Azonban akadnak olyan készségek, úgynevezett soft skillek, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a munkavállaló valóban hatékonyan és nem mellékesen sikeresen végezze el a rábízott feladatokat. Ha valamiért úgy érezzük, bizonyos készségei hiányoznak vagy csupán nem elég erősek, akkor a Szinergia Kft. soft készségfejlesztő tréningjei mindenképpen kapóra jönnek.

Milyen soft skilleket lehet tréningezni?

Egy jól dolgozó, megbízható kollégába invesztálni mindig megéri, ám sokszor még azok a munkatársak is nagy löketet kapnak, akik addig nem tudtak kiteljesedni a munkakörükben.

Minden cégvezető számára ismertek ezek a készségek, és aki ismeri a beosztottjait, az most feltehetően kapásból tudja sorolni, hogy kit melyik tréningre íratna be.

  • Az asszertív kommunikáció alapvető készség, enélkül számtalan konfliktus generálódik, bárkinek érdemes elvégezni egy ilyen jellegű tréninget. Ehhez kapcsolódóan akár a konfliktuskezelést is lehet tanulni, hiszen nem mindegy, milyen végeredménnyel zárul egy-egy vitás helyzet.
  • Számos tehetséges ember szenved attól, hogy nem tudja hatékonyan menedzselni az idejét, ezáltal veszít a hatékonyságából. Nekik érdemes különféle stratégiákat megmutatni egy-egy tréning keretében.
  • Vezetők számára a feladat delegálása, a motiválás, a problémamegoldás, a változások kezelése vagy akár a vezetési stílus is jelenthet kihívást. 
  • A hatékony vezetés érdekében jó, ha tisztában vagyunk a különféle személyiségtípusokkal, hiszen ha felismerjük, milyen típusú emberrel van dolgunk, könnyebb lesz az együttműködés is.

Amint láthatjuk, számtalan olyan készség van, amelyet muszáj fejleszteni, egyszerűen vétek nem foglalkozni vele.

Csapatszinten is működik!

A fentiek szinte mind egyéni tréningezést igényelnek, vagyis a munkavállalók igényei és szükségletei alapján érdemes kiválasztani a megfelelő képzést.

Ellenben a csapatnak is együtt kell működnie, így mindenképpen érdemes csapatépítő tréningben is gondolkozni. Mielőtt felsejlene előttünk az utóbbi néhány év közös bográcsozása vagy vadvízi evezése, jó, ha tudjuk a Szinergia Kft. szakemberei kicsit máshonnan közelítenek.

Persze az ő tréningjeiken is jól érezheti magát bárki, csupán közben ténylegesen fejlődik a csapat, közelebb kerülnek az álláspontok és gördülékenyebbé válik a közös munka.

Választani tudni kell!

Amikor tréningeket keresünk, akkor soha ne az ár legyen a mérvadó, illetve a hangzatos ígéreteket is fogadjuk kétkedve. Senki sem tud csodát tenni, ám vannak olyan cégek, akik komoly szakértelemmel rendelkeznek.

A képzésre szánt összeg nem válik kidobott pénzzé, kiváltképp akkor nem, ha a megfelelő képző tréningjét választjuk!