Top 5 hely Magyarországon, amit mindenkinek látnia kell (X)

Napjainkban már sokkal több lehetőségünk van utazni, mint régen. Olyan modern eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek segítségével nemcsak kényelmesen, hanem gyorsan és olcsón megoldható az utazás. Ez mindenki számára fontos, ugyanis az emberek többségének szüksége van a kikapcsolódásra, és ha megtehetik, akkor kihasználják az alkalmat. Vannak, akik például festeni, olvasni vagy sportolni szeretnek, ide tartoznak az utazások és a szerencsejátékozások, kaszinózások fogadások is. Utóbbi tekintetében szintén sok lehetőségünk van, ugyanis a sportfogadás online megjelenése lehetővé teszi, hogy akár nyaralás vagy utazgatás közben is sportokra fogadjunk. De miket érdemes megnézni, ha itthon szeretnénk elmenni valahová? Ebből a cikkből megtudhatod Magyarország legszebb helyeit, amiket érdemes megnézni legalább egyszer!

Top 5 hely Magyarországon, amit mindenképp látnod kell

Az emberek általában olyan helyekre szeretnének eljutni, ahol még sosem voltak. Magyarország számos rejtett csodával rendelkezik, beleértve a gyönyörű városokat, borvidékeket, a “magyar tengert”, vagy épp a természeti kincseket. Érdekes adat, miszerint habár rendkívül kis ország a miénk, évente hazánk területére évente 3 és fél millió külföldi turista érkezik, belföldi turizmust tekintve pedig nagyjából 4 millió ember látogat el hazánk legjobb helyeire. Ebben a leírásban 5 olyan helyet hoztunk el, amely mindenki igényeit kielégíti, legyen szó kultúráról, természetről, gasztronómiáról, vagy épp kikapcsolódásról.

Sopron

Sopron városa Győr-Moson-Sopron vármegyében található, amely jelenleg is Magyarország legrégebbi városának számít. Mivel közel van a határhoz, ezért rengeteg turista jár át a városba Ausztriából, ez pedig közeli kapcsolatot teremt a szomszédunkkal. Számos műemlék, látványosság, étterem és múzeum található itt. Építészeti szempontból is fontos város, ugyanis Sopronban található a Tűztorony, a barokk stílusú Esterházy-paloták, számos kilátó és a Taródi-vár is. Ha valaki kedveli a kultúrát, akkor ellátogathat a Fehér Angyal Patikamúzeumba, vagy a Sopron Petőfi Színházba.

Különleges alkalmak, amikor érdemes elutazni Sopronba:

  • VOLT Fesztivál
  • Soproni Tavaszi Fesztivál
  • Soproni Ünnepi Hetek
  • Opera és Champagne
  • Szabadtéri kiállítások
  • Stand-Up estek
  • Ingyenes séták és programok

Pécs

Pécs egy dunántúli egyetemi város, egyben pedig az ország ötödik legnagyobb városa. A város érdekessége, hogy a rómaiak alapították a 2. század elején, eredetileg pedig kelta és pannon törzsek lakták. Pécs a kereszténység egyik legjelentősebb központjává vált Magyarországon, ezért ebben az időszakban számos ókeresztény építmény született, amiket azóta az UNESCO világörökséggé nyilvánított. A város színházakban és múzeumokban is bővelkedik, rengeteg kulturális eseményt rendeznek itt.

Pécs turizmusa jellemzően az épületek, szobrok, terek és a gasztronómia miatt ilyen népszerű. Itt található a gyönyörű pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház, amelynek alapjai a 11. századból származnak. Ezenkívül ha valaki Pécsen jár, mindenképp ajánlott ellátogatni az állatkertbe, ahol akváriumi és terráriumi állatok is találhatóak.

Balaton

A Balaton Magyarország egyik legnépszerűbb látványossága, amelyet egyben Közép-Európa legnagyobb tavaként tartanak számon. Mivel a Balaton könnyen melegszik, és sekély a vize, ezért kiválóan alkalmas sportolásra és strandfürdőzésre is. Adottságainak köszönhetően rengeteg sporteseményt rendeznek a Balatonhoz kapcsolódóan, ilyen például a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásverseny, vagy a Balatont keresztben átszelő távúszóverseny. A Balaton növény- és állatvilágban gazdag, így különleges halfajoknak, madaraknak, kagylóknak és növényeknek ad otthont. A tóhoz tartozik a Balaton-felvidék is, ahol rengeteg szőlőt és gyümölcsöt lehet termeszteni.

Keszthely

Keszthely a Balaton nyugati szélén fekszik, ez a tó második legnagyobb települése. A város rendkívül fontos gazdasági és turisztikai pont, ugyanis jelentős kultúrával és érdekes történelemmel rendelkezik. A város keletkezését nagyjából 1247-re teszik, amely későbbiekben sokat köszönhetett a Festetics családnak, ugyanis 1797-ben itt jött létre az első felsőfokú tanintézet Festetics György által. A városban található a Helikon könyvtár, és számos látnivalók mellett érdemes gasztronómiai körutakat is tenni itt, ugyanis neves éttermeknek és bároknak ad otthont Keszthely.

Villányi borvidék

Aki szereti a természetet és a bort, annak kiválóan alkalmas a Villányi borvidék, ugyanis Magyarország egyik legfejlettebb bortermő vidéke itt található. A borvidék számos híres termelő borászatának ad otthont, ilyen például a Sauska Borászat vagy a Cult of Wine Villány nevű művész pince. A borászatok mellett kiváló sétákat lehet tenni a vidéken, ugyanis természeti adottságokban is rendkívül gazdag. A borkóstolókon és rendezvékenyen való részvétel mellett rengeteg éttermet is ki lehet próbálni a Villányi borvidéken.