Jubileumi koncertek, színház, képzőművészet és több ezer program a Balaton-felvidék szívében (X)

A tíz napon át tartó Művészetek Völgye harminckét éve szerepel a hazai fesztiválok listáján, és méltán nevezhető a legnagyobb összművészeti rendezvénynek az országban. A helyszínt adó három település Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd ezen a nyáron is több ezer programmal várja a látogatókat, akik koncertek sokaságából és rengeteg napközbeni elfoglaltságból válogathatnak kedvükre. A fesztivál sokszínűsége miatt minden korosztály megtalálhatja a helyét a „Völgyben, kicsiktől a nagyokig.

Idén több jubileumi és különleges koncert is lesz a Művészetek Völgyében. Húszéves lett a Punnany Massif zenekar, akik ezen alkalomból egy Völgy Special show-val érkeznek Kapolcsra. Szintén születésnapot fog ünnepelni méghozzá a harmincadikat a Danubia zenekar és az Anima Sound System is. A Cloud9+ az egyik utolsó koncertjét adja majd az egyik új koncerthelyszínen, a Middlemist Red zenekartól pedig a fesztiválon tudnak majd elbúcsúzni rajongóik, ugyanis ők viszont utolsó koncertjükre készülnek.

Nagy meglepetésre, három év után visszatér a Művészetek Völgye színpadára a méltán híres Quimby zenekar, de a fellépők között lesz Zorán is, akiről köztudott, hogy ritkán lép fel nyári fesztiválokon, őt a megújuló Cirque du Tókert nevet viselő helyszínen, Vigántpetenden tudják meghallgatni majd a fesztiválozók. Csík zenekar pedig Presser Gáborral és Karácsony Jánossal ad közös koncertet A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve címmel.

Fotó: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye programjaira többféle jeggyel is bejuthatunk, de a tíz napon át tartó kézművesvásár-rengeteg, valamint számos más napközbeni program is ingyenesen látogatható. Többféle kombinációval is tudunk élni a jegyvásárláskor: vehetünk háromnapos hétvégi bérletet, háromnapos hétfő–kedd–szerda-bérletet, ötnapos rugalmas bérletet, és természetesen a tíznapos bérletet és a napijegyeket is. A rugalmas bérlet azt jelenti, hogy a fesztivál tíz napjából bármelyikre kiválthatjuk azt, igazából öt darab jegyet kapunk és szabadon használhatjuk őket, kedvünk szerint.

A Völgy a kevés pénztárcabarát fesztiválok egyike, mivel a legdrágább tikett ami a tíz napos bérlet jelen pillanatban 55 ezer forintra rúg, ami hogyha valaki kicsit is tájékozott a hazai fesztiválárakról, akkor tudja, hogy talán a középmezőnybe tartozik ezzel a fesztivál. Az összélményre, valamint a fesztivál méretére és a programok kínálatára és minőségére azonban korántsem húzható rá a „középszerű” jelző. A diákoknak és nyugdíjasoknak külön kedvezményekkel szolgálnak a szervezők, melyekről minden információ megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.