Mi jellemez egy modern kerítést? (X)

Az innováció az építőiparban is tetten érhető, hisz sorra jelennek meg olyan termékek és technológiák, melyek leváltják a régi, mára már elavultnak számító megoldásokat. Ez még az olyan egyszerű építményekre is jellemző, mint a kerítések.

De vajon mikor mondhatjuk egy kerítésre, hogy modern és innovatív? Cikkünkben ennek járunk utána.

Gondozásmentes

Az olyan hagyományos alapanyagokat, mint például a kovácsoltvas és a fa, régóta használják kerítések építéséhez, és bár megvannak az előnyeik, viszont nem szabad megfeledkezni az egyik legnagyobb hátrányukról, a rendszeres karbantartási igényről sem.

Egy modern Nívó kerítés esetében viszont erre már semmi szükség. A Nívó elemek olyan speciális bevonatot kapnak, ami ellenáll a csapadéknak, UV-sugárzásnak, hőmérsékleti változásoknak. Az elemek nem deformálódnak vagy fakulnak, a festék nem pattog le, így a karbantartás lényegében kimerül a tisztításban. Ezzel pedig rengeteg időt és energiát spórolnak meg a tulajdonosuknak.

Egyedi igények szerint alakítható

A léckerítés egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy szabadon variálható. A lécek elhelyezése (vízszintes vagy függőleges), illetve az elrendezése (hézagos vagy zárt) rengetegféleképpen megoldható, nem beszélve a sokféle színváltozatról.

Így a végeredmény egy olyan egyedi kerítés lesz, ami remekül illik a házhoz és az udvarhoz, valamint hűen tükrözi az ott lakók ízlését is. Felejtsük el a kompromisszumokat, éljen a kreativitás!

Egyszerű felszerelhetőség

Ma már nem feltétlenül van szükség szakemberre ahhoz, hogy felépítsünk egy kerítést. Persze az alapozáshoz és az oszlopokhoz továbbra is érdemes kőműves segítségét kérni, de például a lécek felrögzítését már saját magunk is megoldhatjuk.

A modern elemek ugyanis könnyen felszerelhetőek, csupán alapvető barkácstudásra és néhány, jóformán minden háztartásban fellelhető szerszámra (pl.: csavarozógép, vízmérték, mérőszalag) lesz szükség hozzá.

A többi pedig igazán egyszerű: olvassuk el figyelmesen a szerelési útmutatót, hívjunk át néhány barátot vagy szomszédot, hogy segítsenek, és együttes erővel néhány óra alatt el is készül az új kerítés.

Környezetbarát

A környezetvédelem ma már egyéni szinten is mindenki feladata, hisz a bolygó veszélyben van, nagy szükség van arra, hogy fenntarthatóbb jövőt alakítsunk ki. Ehhez pedig azzal is hozzájárulhatunk, ha tudatosan választunk kerítést.

A gondozásmentes fém elemek használatával például több fronton is kíméljük a környezetet:

  • Nem kell igazi fákat kivágni a lécek előállításához.
  • Mivel nem kell őket karbantartani, így nincs szükség környezetkárosító festékekre, felületkezelő vegyszerekre.
  • Hosszú élettartamuknak köszönhetően ritkán kell őket cserélni, így kevesebb hulladék keletkezik.

Már csak a fenti okokból is érdemes meggondolni, hogy a modern kerítésrendszerek mellett tesszük le a voksunkat, hiszen ezzel a döntéssel tulajdonképpen mindenki csak nyer!