Itt a tavasz, vigyél magaddal könnyű salátákat ebédre! (X)

A hideg, zord idő után már alig várjuk, hogy végre tavaszi szellő érintse arcunkat és átmelegedhessünk a napfényben. A nagykabát is lekerül lassan rólunk, és átnézhetjük a tavaszi ruhatárunkat is. Mint tudjuk, a nyári alkat tavasszal készül és a téli ünnepi ételek, valamint a tartalmasabb, zsírosabb fogások miatt bizony felkúszott ránk néhány kilogramm plusz súly. Semmi gond, inspiráljon téged is az éledő természet és alakítsd át étkezésedet!

A tavaszi étkezés

A tavaszi ünnepkör segíti étkezési szokásaink átalakítását, hiszen a böjti időszak mértékletességre int. Akár a hagyományos böjt miatt, akár pedig egészségünk érdekében, de érdemes bizonyos változásokat bevezetni az étrendükbe, és előnyben részesíteni a finom, könnyű tavaszi salátákat. Ezeket az ételeket az indepack.hu salátás dobozaiba csomagolva bárhová magunkkal vihetjük és elfogyaszthatjuk.

Nagyon népszerűek ebben az időszakban a főzelékek is, melyeket nehéz, lisztes rántás helyett készíthetsz könnyebb habarással, esetleg joghurttal, kefirrel, tejszínnel is. Több főzelék hidegen is nagyon finom, például egy kapros tökfőzeléket nem érdemes megmelegíteni.

Az éttermek, kifőzdék, rendelős ételek választéka

A vendéglátóhelyek is igyekeznek évszakonként megújítani az étlapot, ezzel is alkalmazkodva a vendégek igényeihez. Ezért, ha ételt rendelsz, vagy étterembe mész, tudatosan keresd a könnyű, tavaszi fogásokat, valamint az adott időszak ajánlatát.

Gyakran találkozhatsz ilyenkor a séf ajánlatával, érdemes átnézni ezeket, és kipróbálni új ízeket is. Bízz a séf szakácstudományában, és lépj ki a megszokott ételek köréből. Gyakran nem is gondoljuk, hogy bizonyos alapanyagok vagy ételek, amiket alapból nem választanánk, milyen különleges és finom egyedi elkészítési mód szerint készülhetnek el. Célszerű kilépni időnként a komfortzónánkból és megkóstolni új ízeket is!

Salátástálak választéka

Ma már egyre környezettudatosabbak az emberek és tudatosan keresik azokat a csomagolóanyagokat, amelyek nem szennyezik a környezetet. A papír salátástál olyan ökocsomagolás, mely maradéktalanul lebomlik, fenntartható termelésből származik, és nem jelent a környezet számára megterhelést.

Attól sem kell tartani, hogy ezek a tálak átáznak, mivel a belsejük egy speciális csepp- és zsírálló réteggel készül, így simán kibírják azt, hogy szószosabb vagy öntetes ételt teszel beléjük.

Készíts magadnak valami finomságot!

Saját konyhádban is vezethetsz be reformokat, hiszen, ha a munkahelyedre te magad viszed az ebédedet, nem kell, hogy ez unalmas legyen. Böngéssz az interneten új recepteket és próbáld ki őket! Válassz egyre több zöldséget, például padlizsánt, és töltsd meg valami finomsággal, például zöldségekkel. A citromos spárgasalátát is érdemes kipróbálni, ne ódzkodj az új ízektől!

A tavasz ösztönözzön téged arra, hogy még jobban odafigyelj az egészségedre, ezért egyél finomakat, öltözz vagányul, sétálj a természetben, találkozz a barátaiddal és nevess velük sokat, szóval érezd jól magad a bőrödben!