Leggings és jóga nadrág: hát nem ugyanaz? (X)

Ha magunk elé képzeljük mindkét alsóruházatot, valószínűleg maximum csak a színben tér el a képzeletünkben megjelenő két darab. Van egyáltalán különbség a kettő között? Habár a két ruházat típus valóban nagyon hasonló, vannak azért bizonyos eltérések a kettő között.
Cikkünkben megnézzük, hogy miben tér el egymástól a jóga nadrág és a leggings.

Anyag

Az egyik legfontosabb különbség a két típus anyagában van. Mivel a jóganadrágot kifejezetten sporttevékenységekhez tervezték, valamivel vastagabb anyagból készül. Ezzel szemben a leggings eredetileg divatos, utcai öltözetnek készült, ezért vékonyabb az anyaga is, ami sportolás közben kényelmetlen lehet, mivel előfordulhat, hogy átlátszik.

Fazon

A másik nagy különbség, hogy míg a leggings minden esetben testhez simuló, szűk fazonú, addig a jóga nadrág nem feltétlenül. Persze a legtöbb esetben a jóga nadrágok is testhez simulnak, de kaphatók bővebb fazonú darabok is.

Ugyanez a helyzet a hosszal is. A leggingsek mindig hosszú szárúak, a jóga nadrágok viszont már számos hosszúságban is elérhetők a térd alattig érő hosszúságtól egészen a kifejezetten rövid fazonig.

Milyen céllal tervezték?

A leggingseket alapvetően azzal a céllal dobták piacra, hogy a hideg időben melegen tartsa viselőjét, akár aláöltözetként. Ezért is van az, hogy minden esetben egy hosszú szárú, szűk fazonú darabról beszélünk. A jóga nadrágot viszont egyértelműen jógázáshoz és egyéb sportolási tevékenységekhez tervezték. Vagyis melegen tartó szerepe nincs, sokkal inkább a jó szellőzőképesség és a mozgásszabadság biztosítása a feladata.

Ma már persze elmosódnak a határok a két darab között, így nem csoda, ha valaki egyáltalán nem tud különbséget tenni köztük. Mindkettő használható ma már sportoláshoz, hiszen úgy gyártják a leggingseket is, hogy azok jól szellőzzenek és kényelmesek, stílusosak legyenek sportolás közben.

A MunkaruhaDivat webáruházban hatalmas sportruházat választékból válogathatnak a vásárlók, ami tartalmaz leggingseket, futó- és jóga nadrágokat, valamint kifejezetten kerékpározáshoz alkalmas viseletet.