Egy minőségi napszemüveg, amit eredetileg katonai célra terveztek: Ray Ban Aviator (X)

Régóta a divatvilág ikonikus darabja, azt azonban kevesen tudják, hogy a híres Ray Ban pilóta napszemüveg eredetileg a hadsereg számára készült. A gyártó mára az egyik legismertebb és legnépszerűbb szemüveg márkává vált az egész világon, azonban a kezdetekkor egészen más cél lebegett a tervezők szeme előtt.

A Ray Ban Aviator története

A Ray Ban Aviator története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor az amerikai hadsereg felkérte a Bausch & Lomb céget, hogy készítse el a világ első, pilóták számára tervezett szemüvegét. A napszemüveg tervezésekor olyan szempontokat vettek figyelembe, amelyek a pilóták számára egyszerűbbé és zavartalanabbá tették a repülést.

Az eredeti szemüveg nagyméretű – általunk is jól ismert aviator stílusú – lencsével rendelkezett, amely segített megvédeni a pilóták szemét a felülről beverő napfénytől és a tükröződő felületekről visszaverődő fénysugaraktól is. A próbálkozás annyira sikeres volt, hogy a Ray Ban hamarosan betört a divat világába is.

Divatos és unisex: Ray Ban pilóta napszemüveg

A Ray Ban pilóta napszemüveg mai megjelenése nem sokban változott az első darabokhoz képest: a lencsék mérete és formája, valamint a vékony, fémből készült keret egyszerre stílusos és semleges, így a férfiak és a nők körében egyaránt népszerű lett ez a mutatós napszemüveg.

Fotó: eOptika.hu

A Ray Ban napszemüveg unisex modellje a keret íves kialakításának köszönhetően kiválóan illeszkedik az arcra, így könnyű és kényelmes viseletet biztosít. Mivel ma már nem a vadászpilóták, hanem a divat szempontjai érvényesülnek, a Ray Ban Aviator különböző lencse színekben kapható, így mindenki megtalálhatja a számára legtesthezállóbb modellt.

Ray Ban Aviator, a funkcionális kiegészítő

A Ray Ban Aviator stílusos megjelenése mellett számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Az eredetileg vadászpilóták számára megálmodott Aviator kiválóan alkalmas arra, hogy védje a szemünket a napfénytől, és megakadályozza, hogy a káros sugarak a szemünkbe jussanak.

A modell pozitív tulajdonságai közé sorolható az is, hogy az Aviatorhoz különböző lencse típusok közül választhatunk. Ilyen a polarizált lencse is, amely kiszűri a tükröződéseket, csökkenti a káprázó fényt és javítja a kontrasztérzékelést. Kiválóan alkalmas autóvezetéshez, vízi és havas sportokhoz és egyéb kültéri tevékenységekhez.