Így lett a szemét kajából ünnepi fogás (X)

A Famous Steakhouse körül mindig történik valami. Három éve ők készítették el Magyarország legdrágább hamburgerét, kizárólag náluk ehetünk wagyu steaket Szegeden és a szárazérlelést is elsőként vezették be az étteremben. Most ismét valami olyannal rukkoltak elő, amire sokan felkapják majd a fejüket.

Képzeljük magunk elé az ideális hamburgert. Lelki szemeink előtt többségében a klasszikus gyorséttermi burger, vagy a hatalmas, mindent bele” buci jelenik meg, amiket bárhol, bármikor meg lehet enni. Az évek alatt több gasztronómiai forradalom is zászlajára tűzte a hamburgereket, az összetevők mind egyéni fejlődésen mentek át, csak egy dolog nem változott eddig – a húspogácsa.

Fotó: Famous Steakhouse

A Szeged legkedveltebb ünneplőhelyének számító Famous egy merész lépéssel a védjegyeként ismert szárazérlelt marhasteaket saját készítésű Bársony Bucijába tette, ezzel pedig új dimenziót nyitott a burgerek világában. Megszületett a steakburger.

A hamburgerről sokunknak a junkfood jut eszébe, amibe a csalamádétól a májas hurkán át a gyümölcsökig bármi belekerülhet, holott már rég meghaladta ezt a sztereotípiát, akkor miért ne lehetne ünnepi fogás egy burger? A profi steakezők is ehetnek hamburgert, ez ütött szöget a fejünkbe. Szabó Viktor, a séfünk azonnal ráharapott az ötletre és pár nap múlva már ott volt az első különleges burger a tányéromon. Szeretünk nagyokat álmodni és merünk vakmerőek lenni, enélkül elképzelhetetlen a Famous” – mondta el Ferkov Lajos, az étterem vezetője.

Fotó: Famous Steakhouse

A prémium kategória 5 exkluzív steakburgert tartalmaz, amik amerikai nevezetességekről kapták nevüket:

  • A Casino Burgerbe bélszíncsíkok kerültek,
  • a Chicago Burger lassan főtt, tépett marhahússal készül,
  • a Manhattan nevű burgerben a Black Angus marhahús bacon-cheddar szósszal párosul,
  • a Wall Street nevű buciban a whiskey-BBQ szósz mellett a Black Angus húspogácsa rókagombával körített, míg
  • a Wellington-burger különlegességét a Serrano sonka adja.

Ha ez nem volna elég, mindegyik burgert házilag készített steakburgonya és coleslaw saláta egészíti ki. A páratlan burgerek március 20-tól érhetőek el a Famousben.

A cikk megjelenését a Famous Restaurants Hungary Kft. támogatta.