Lemondott Újszentiván polgármestere és alpolgármestere is

Lemondott a posztjáról Bodó Imre újszentiváni polgármester és Talpai János alpolgármester is, derült ki Binszki Olivér önkormányzati képviselő Facebook-posztjából.

Binszki Olivér – aki Binszki József szegedi alpolgármester fia – azt írta hétfői bejegyzésében, hogy szeptember 25-én, szerdán 9 órára bizottsági, tízre pedig képviselő-testületi ülés volt meghirdetve, de a napirendhez semmilyen előterjesztési anyagot nem kaptak. Végül valóban nem volt megtartva egyik ülés sem, ugyanis egyszerűen nem ment el rájuk senki”, és maga Binszki is úgy tudta, hogy elmarad.

Az egyetlen megjelent képviselőnek a település jegyzője árulta el a tényt, hogy Bodó Imre és Talpai János is lemondtak. Binszki szerint ennek nincs semmi jelentősége, már csak a felelősségre-vonás elől próbálnak menekülni. Ha ezt egy évvel ezelőtt tették volna meg, rengeteg mindent meg tudtunk volna menteni Újszentiván anyagi és erkölcsi értékeiből.

A Délmagyarország elérte Bodót, aki lemondásáról azt mondta a lapnak, hogy október 1-től új munkahelye van, és akkortól már nem érne rá az átadás-átvétellel foglalkozni. Ezért döntött úgy, hogy lemond, így hamarabb elkezdődhet a folyamat. A jelenlegi képviselők és polgármesterek megbízatása októberig tart, az új testületek alakuló üléseit október elseje után tizenöt napon belül kell összehívni.

Bodó Imre két éve lett polgármester Újszentivánon, ahol időközi választást kellett tartani, miután Putnik Lázár korábbi polgármestert gazdasági bűncselekmények miatt letartóztatták, a képviselő-testület pedig feloszlatta magát. Akkor öten indultak a polgármesteri posztért, a korábban fideszes Bodó függetlenként, helyette Ulbert Mónika volt a Fidesz-KDNP jelöltje. Indult még Binszki Olivér is.

Az idei júniusi önkormányzati választáson Bodó Imrének három kihívója volt, köztük Putnik Lázár is, aki a szavazatok 39,22 százalékát szerezte meg. Putniknak nem sokkal a választások után tartották meg egy tárgyalását, ahol az ügyészség hét évet kért Újszentiván 200 milliós csalással vádolt régiúj polgármesterére.