Egykori MSZP-s polgármester kapja a makói díszpolgári címet

„Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete mai ülésén döntött arról, hogy 2024. évben a »Makó Város Díszpolgára« kitüntető címet Dr. Buzás Péter, Makó egykori polgármestere részére adományozza” – jelentette be szerdán Farkas Éva Erzsébet, a település fideszes vezetője. 

A városvezető szerint ezzel elismerik az egykori MSZP-s polgármester egész életművét, „mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez”. A kitüntetést az augusztus 20-ai ünnepségen adják át.

Buzás Péter – aki egyébként abban a szentesi gimnáziumban érettségizett, aminek drámatagozatáért kedden közel százan tüntettek – 1994 és 2014 között vezette Makót, 2006-tól 2010-ig pedig országgyűlési képviselő volt az MSZP színeiben. 

A politikust maga Orbán Viktor is dicsérte, amikor idén első alkalommal, márciusban Makón járt. A miniszterelnök szerint Buzás azért érdemel elismerést, mert akkor is adott megbízásokat Makovecz Imre építésznek, amikor ő szinte sehonnan sem kapott felkérést Magyarországon.

„A magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni. Én nem tartom ezt jó dolognak” – mondta ekkor a miniszterelnök, és üdvözölte is az egykori polgármestert. „Ha beszélnénk, talán még az is kiderülne, hogy nem a másik oldalhoz tartozunk, sőt az is kiderülhetne, hogy nincsenek is oldalak, mert végső soron csak magyarok vannak” – jegyezte meg.