Orbán Viktor váratlanul megjelent a makói fürdőátadón

Már tavaly el kellett volna készülnie a makói Hagymatikum fürdő bővítésének, amit aztán idén március 24-én, húsvét előtt adtak át a publikumnak. Ahogy az szokás, az átadóünnepség jó előre meg volt hirdetve. Tudni lehetett, hogy jelen lesz Kiss-Rigó László megyéspüspökön kívül Lázár János építési és közlekedési miniszter is – aki pénteken is Makón járt egy veteránautó-kiállítás megnyitóján.

Ám arra senki sem számított, hogy a fürdőátadón Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond. Valahol nem meglepő ez, a Hagymatikum organikus épületei Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján készültek, a bővítést is ebben a stílusban vitték tovább. Közismert, a miniszterelnök nagy rajongója Makovecznek, elég csak a felcsúti sportkomplexumok építészeti stílusára gondolni.

Orbán makói beszédét is Makoveczre hegyezte ki, a magyar építészet óriásai közé sorolva az építészt. Az ő épületeit ránézésre felismerjük, össze sem lehet azokat mással téveszteni, véli a miniszterelnök. Makovecz Imre esetében a stílus valóban maga az ember. Orbán szerint immár Makón áll hazánk és talán az egész világ legszebb termálfürdője, a legnagyobb Makovecz-épület.

Az átadóról készült helyszíni riportunk ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Orbán: Ha beszélnénk, kiderülhetne, hogy nincsenek is oldalak, mert végső soron csak magyarok vannak

A miniszterelnök váratlanul jelent meg a makói Hagymatikum gyógyfürdő új részlegének átadásán, ahol a korábbi szocialista polgármesterről is elismerően beszélt.