Ásotthalomról Győr-Moson-Sopronba gyalogolna szamarával a 19 éves Patrik

A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalomról a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábatamásiig gyalogolna a 19 éves Patrik, méghozzá egyik szamarával, Fülessel, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a szamarak remek állatok, vette észre a Telex.

Patrik a Facebook-oldalán mesélt arról – az „Ott vagyunk már?” név a Shrek útitársaként elhíresült Szamár kedvenc kérdőmondatára utal –, hogy Mosonmagyaróváron nőtt fel a családjával, és Csornán végzett mezőgazdasági iskolát. Amikor szülei az ország másik végébe, Ásotthalomra költöznek egy tanyára, a fiú először csak látogatóként kóstolt bele a tanyasi életbe. Aztán annyira beleszeretett, hogy nem sokkal később – fél évvel ezelőtt – meg is vette magának a szomszédos tanyát. Ide már a szüleitől kapott szamárral, Fannival költözött be.

Azért jutott eszébe, hogy belevág a túrába, mert szamarakkal szeretne foglalkozni, és létrehozna számukra egy szamárrezervátumot, „ahol bárki közelről megismerkedhet ezekkel a csodás egyéniségekkel”. Ehhez viszont tőkére van szüksége.

Pár nappal ezelőtt kiderült, hogy Fanninak pihenésre van szüksége, mert egy csomó van a lábán. Ezért a fiatal gazda a szüleitől kapott kölcsönből vett egy új szamarat, a 15 éves Fülest, akivel elölről kezdte az ismerkedést és a felkészülést. Tervei szerint ez két hét alatt sikerülhet is, a szamarak ugyanis „nagyon intelligens állatok, könnyen taníthatóak és nagyon ragaszkodóak gazdájukhoz”.

Utána már neki is esnének a több mint 400 kilométeres távnak a Kéktúra útvonala mentén. Patrik napi 20–25 kilométer megtételével számol, így 3–4 hét alatt teljesítené a túrát.