Szeptemberre készülhet el Makó új bölcsődéje

Új bölcsőde épül Makón, melyről Farkas Éva Erzsébet polgármester árult el részleteket közösségi oldalán. A görögkatolikus egyház 360 millió forintos uniós és kormányzati támogatással egy új, két csoportszobás, 24 férőhelyes intézményt épít, ezzel bővítve a város bölcsődei kapacitását, melyből hiány van.

A beruházás a polgármester szerint az ütemtervnek megfelelően halad. Silye Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője a Délmagyarországnak arról beszélt, az építkezés a múlt év októberében kezdődött bontással. Mára a munka több mint 70 százalékát már elvégezték, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy szeptemberben megnyíljon az új intézmény, mely 6–7 dolgozót foglalkoztat majd.

Az épület maga környezetbarát technológiák és anyagok alkalmazásával épül, és a későbbi fenntartást megújuló energiaforrások, többek között napelemes rendszer és földhő segíti majd – kis híján akár passzív minősítést is kaphatna energetikai szempontból. Az épületen kívüli terület is megújul, ahol a zöldfelület mellett lesz játszótér is.